HIFK:ssa suorastaan "hempeä" tilanne päällä – Roope Taposelta lämminhenkinen kulissipaljastus

HIFK:ssa veskareilla upea harmonia – mutta miten yleistä tämä on maalivahtien kohdalla? 5:27
Video: HIFK:ssa veskareilla upea harmonia – mutta miten yleistä tämä on maalivahtien kohdalla?

Jääkiekon SM-liigassa Helsingin IFK on nojannut tällä kaudella niin sanottuun kahden maalivahdin taktiikkaan. Yksi ei ole ollut selkeästi toisen edellä, vaan vastuuta on mennyt molempiin suuntiin. HIFK-vahdit Roope Taponen ja Niko Hovinen jakavat hyvin lämminhenkisiä kommentteja heidän väleistään.

Kaksikosta Taponen on pelannut tällä kaudella 36 ottelussa torjuntaprosentilla 90,28. Hovinen on kopannut kiekkoja 20 ottelussa torjuntaprosentilla 91,65. Kokenut veräjänvartija, 35-vuotias Hovinen on koko Liigan kärjessä, kun tarkistellaan päästettyjen maalien keskiarvoa (1,89).

Taposen mukaan hän arvostaa Hovisessa muun muassa tämän mainiota huumorintajua. Arvostusta lähtee myös toiseen suuntaan.

– "Tapsalla" on joka päivä hymy huulilla ja hän paiskii kovasti hommia. Koen, että hän on vilpittömästi onnellinen silloin, kun mulla peli onnistuu. Sama menee myös toisin päin, Hovinen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

Taponen jakaa hyvin lämminhenkisen kulissipaljastuksen siitä, mitä tapahtui, kun hän ja Hovinen eivät nähneet toisiaan pariin päivään.

Lisää muun muassa tästä jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat