Hodgson: Suomalaiset voivat olla ylpeitä

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson oli tyytyväinen Suomen voittaessa Puolan vieraskentällä 3-1 lauantaina. MM-kisoissa kesällä pelannut Puola on ennakkoon yksi A-karsintalohkon kovimmista joukkueita, joten voitto vieraissa oli erityisen makoisa.

- Voitto vieraskentältä yhdestä lohkon vaikeimmista joukkueista on arvokas. Pelaajat antoivat tämänpäiväisellä esityksellä suomalaisille syyn olla ylpeitä, Hodgson iloitsi Canal+:n haastattelussa.

Tarkempaa analyysiä kysyttäessä päävalmentaja toi esiin tärkeän seikan: Suomi sai pidettyä palloa, asia joka ei välttämättä kovin usein ole toteutunut.

- Saimme pidettyä palloa, syöteltyä. Ryhmämme ei soveltunut pitkän pallon roiskimiseen, joten pallon pitäminen maassa oli tärkeää. Kompakti esitys sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, Hodgson sanoi STT:lle.

Puolalaismedian kysymykseen siitä, odottiko Hodgson tällaista tulosta, kokenut luotsi vastasi opettavaisesti, ja itseään jo toistaen. Työtä, työtä, kuria, kuria...

- 30 vuotta valmentajana ovat opettaneet minulle, että ei kannata odottaa yhtään mitään. Ne vuodet ovat opettaneet myös, että tärkeätä on valmistautuminen ja työnteko.

Hodgson halusi ottelun jälkeen nauttia upeasta voitosta, eikä suostunut vielä pohtimaan keskiviikon Portugali-ottelua.

- En ajattele Portugali-ottelua ennen maanantaita. Nyt aion nauttia pelaajieni kanssa voitosta. Uskon, että me parannamme peliä karsintojen edetessä, Hodgson totesi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat