Holtiton kuski kaahasi poliisia pakoon golfkenttää ja pihoja pitkin

Poliisilla on ollut kiivas takaa-ajotilanne Liperin Viinijärven ja Outokummun alueella Pohjois-Karjalassa, Itä-Suomen poliisi kertoo.

Poliisipartio kiinnitti poliisin tiedotteen mukaan Viinijärven alueella huomiota vastaan ajaneeseen henkilöautoon tänään tiistaina kello 13.15.

Poliisipartio kääntyi ajoneuvon perään, jonka seurauksena henkilöauton kuljettaja lähti ajamaan pakoon valtatie 9:ää huomattavaa ylinopeutta käyttäen.

Välillä mentiin golfkentällä, välillä kiinteistön pihalla 

Takaa-ajo suuntautui poliisin mukaan lopulta Outokummun taajama-alueelle, jossa pakenevan ajoneuvon kuljettaja aiheutti ajoneuvollaan lukuisia vaaratilanteita.

– Hän ajoi välillä kävelyteitä, kevyen liikenteen väyliä, golfkenttää ja välillä kiinteistöjen pihoja pitkin, poliisi tiedottaa.  

Autoilija ei noudattanut liikennevaloja tai liikennemerkein osoitettuja risteysalueita vaan ajoi niistä läpi huomattavaa ylinopeutta ja muista liikenteessä olleista piittaamatta.

Takaa-ajo kesti kokonaisuudessaan noin puoli tuntia. Se loppui Outokummun taajamassa sijainneen kiinteistön pihamaalle, jossa kuljettaja yritti vielä juosta karkuun poliisipartiota. Poliisi sai hänet kuitenkin kiinni.

Poliisi epäillään miestä tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Poliisi kaipaa tietoja

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja autosta ja tilanteesta sekä tietoja mahdollisista vahingoista.

Poliisin takaa-ajama ajoneuvo on sininen, farmarimallinen Volkswagen Passat.

– Mikäli edellä mainittu ajoneuvo on aiheuttanut takaa-ajon yhteydessä vaaratilanteita tai omaisuusvahinkoja kansalaisille, heitä pyydetään ottamaan yhteyttä joko sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi(a)poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 415 232. 

Sähköpostiin ja vastaajapalveluun voi ilmoittaa asiansa, nimensä ja puhelinnumeronsa. Poliisi kertoo ottavansa myöhemmin yhteyttä tietonsa jättäneisiin asianomistajiin. 

Lue myös:

    Uusimmat