Homovastaisia kylttejä kuljettaneen ajoneuvon kimppuun käytiin Helsingissä: Poliisi kertoo tilanteesta MTV Uutisille

Muun muassa sosiaalisessa mediassa on julkaistu videoita tänään Helsingissä sattuneesta tilanteesta, jossa homovastaisia kylttejä kuljettaneen ajoneuvon kimppuun oli käyty useamman henkilön toimesta.

Tilanne oli tapahtunut Helsingin Narinkkatorin vieressä. Henkilöauto oli kuljettanut peräkärryä, jossa oli suuria homovastaisia kommentteja ja Pride-tapahtumaa kritisoivia kylttejä. Videolla peräkärry on kaadettu ja osa ympärillä olevista ihmisistä hakkaa peräkärryssä olleita kylttejä muun muassa skeittilaudoilla.

Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrotaan MTV Uutisille, että poliisilla on ollut tehtävä tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan kylttejä kuljettanut henkilö oli ilmoittanut etukäteen omasta mielenosoituksestaan.

– Hän oli tehnyt ilmoituksen ja käytti siinä sananvapauttaan. Jostain syystä toistaiseksi tuntemattomia nuoria tuli ja kaatoi peräkärryn, poliisista kerrotaan. 

Poliisin mukaan tapauksesta on tehty rikosilmoitus vahingonteosta. Asianomistaja ilmoittaa myöhemmin vielä tarkemmin koituneista vahingoista.

Poliisin mukaan tilanne oli rauhallinen poliisin saapuessa paikalle. Paikalla ei ollut tällöin selkkausta tai tappelua. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Videota paikalla kuvaamassa ollut Timo Valtonen kertoo MTV Uutisille tuntevansa kylttiperävaunua kuljettaneen auton kuljettajan. Valtosen mukaan väkijoukko oli käynyt peräkärryn kimppuun ja heitellyt häntä ja auton omistajaa tyhjillä pulloilla.

Valtonen kertoo olleensa peloissaan ja shokissa tilanteessa. Hänen mukaansa väkijoukkoa tuli tilanteessa ympärille "satakunta henkeä".

Valtosen mukaan poliisit tekivät parhaansa, vaikka pääsivät paikalle hieman viiveellä.

 

Lue myös:

    Uusimmat