Huijariperijätär Anna Sorokin Jenkkien TTK-sarjassa – tanssii nilkkapanta jalassaan

Anna Sorokin hyppää osaksi Dancing With The Stars -kokoonpanoa.

Varakkaaksi perijättäreksi tekeytynyt ja Anna Delvey -nimellä New Yorkin seurapiireihin kivunnut Anna Sorokin, 33, kilpailee "Yhdysvaltojen Tanssii Tähtien Kanssa", eli Dancing With The Stars -ohjelman uudella kaudella. Sorokin saa tanssinopettajakseen ammattilaistanssija Ezra Sosan

Sorokin tulee astelemaan tanssiparketille nilkkapanta jalassaan. Nilkkapanta, jonka avulla seurataan sähköisesti Sorokinin liikkeitä, on kulkenut hänen mukanaan vuodesta 2022 saakka. Tuolloin hänet määrättiin kotiarestiin, eli kotona suoritettavaan valvontarangaistukseen.

Sorokinin tiedottajan Juda Engelmayerin mukaan huijariperijättärellä oli aiemmin lupa matkustaa 110 kilometrin säteellä kodistaan sekä kaikkialla New York Cityssä, mutta tämä ei kommentoinut sääntöihin tehtyjä muutoksia.

Sorokin pidätettiin vuonna 2017 ja hänet todettiin syylliseksi useisiin talousrikoksiin vuonna 2019. Hänet tuomittiin 4–12 vuodeksi osavaltion vankilaan, jonka lisäksi hänet määrättiin maksamaan sakkoja ja korvauksia.

Sorokin huijasi vuosien saatossa pankeilta ja luksushotelleilta yli 200 000 dollaria eli yli 180 000 euroa, jonka lisäksi hän sumutti useita varakkaita ihmisiä. Sorokin valehteli hänellä olevan 60 miljoonan dollarin eli yli 54 miljoonan euron rahasto, ja että hänellä oli aikeenaan perustaa taidesäätiö. Hän esitteli "luksuselämäänsä" Instagramissa ja onnistui näin ollen vedättämään useita ihmisiä.

Sorokin vapautettiin vankilasta ehdonalaiseen vankeuteen vuonna 2021. Pian vankilasta vapautumisensa jälkeen Sorokin otettiin kiinni Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviranomaisten toimesta, sillä hän oli oleskellut maassa yli viisumissaan määritellyn ajan. Lokakuussa 2022 uutisoitiin, että Sorokin oli vapautettu Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviraston laitoksesta.

Nykyisin Sorokin asuu New Yorkissa. Hän on suorittanut toukokuussa 2019 saamansa vankeusrangaistuksen, mutta on kotiarestissa vireillä olevan maahanmuuttotaoauksen seurauksena.

Sorokinista on tehty Netflix-sarja Inventing Anna.

Lähteet: The Guardian, BBC, People

Lue myös:

    Uusimmat