Lähteet: Vankilassa oikeudenkäyntiään odottava P. Diddy on erityistarkkailussa

Musiikkimoguli P. Diddynä tunnettu Sean Combs odottaa oikeudenkäyntiään vankilassa Brooklynissä. People kertoo hänen olevan erityistarkkailussa.

Lähteet kertoivat Peoplelle, että rap-artisti ja tuottaja P. Diddy, eli Sean Combs, 54, on erityistarkkailussa vankilassa mahdollisen itsemurhan varalta. Hän odottaa oikeudenkäyntiään Brooklynin Metropolitan Detention Centerissä. 

Combs pidätettiin Manhattanin hotellissa maanantain 16. syyskuuta vastaisena yönä Yhdysvaltain aikaa. Seuraavana päivänä hänen syytteensä paljastettiin, ja siitä kävi ilmi, että häntä syytetään seksikaupasta, kiskonnasta, eli rahankiristyksestä, ja prostituutioon liittyvästä kuljetuksesta.

Hänet vangittiin MDC:hen tiistaina 17. syyskuuta sen jälkeen, kun hän oli sanonut olevansa syytön ja häneltä oli evätty takuut kahdesti tällä viikolla. Ei ole tiedossa, onko Combs itsetuhoinen tai kuinka kauan hän on ollut erityistarkkailussa itsemurhan varalta. 

Lähteet kertoivat Peoplelle, että kyse on ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä, sillä Combs on shokissa.

Yhdysvaltain oikeusministeriön National Institute of Corrections -laitoksen mukaan tällainen käytäntö on valvontatoimenpide itsetuhoisille vangeille, jotka vaativat tiheää tarkkailua. 

Oikeuskäsittelyn aikana Combsin asianajaja Marc Agnifilo pyysi tuomaria siirtämään musiikkimogulin vankilaan Essexin piirikuntaan New Jerseyhyn. Päätös annettiin lopulta vankilaviranomaisen käsiin.

Kyseinen vankila, missä Combs on nyt, pitää sisällään 1 600 vankia, joista monet odottavat oikeudenkäyntiä. Vankila on tunnettu vaarallisuudestaan ja henkilöstöpulastaan, ja siellä on paljon kuolemantapauksia ja itsemurhia. 

The Daily Beastin mukaan Combsin asianajajat kirjoittivat takuita koskevassa hakemuksessaan, että useat kyseisen piirikunnan tuomioistuimet ovat todenneet, että Metropolitan Detention Centerin olosuhteet eivät sovellu tutkintavankeuteen. Lakimiehet lisäsivät, että aiemmin tänä kesänä siellä murhattiin eräs vanki ja ainakin neljä vankia on kuollut itsemurhan seurauksena kolmen viime vuoden aikana. 

Combsia vastaan nostetussa syytteessä häntä syytettiin uhrien pakottamisesta jonkinlaiseen ”sekoiluun”, jota syyttäjät kuvailivat ”taidokkaiksi ja tuotetuiksi seksiesityksiksi”.

Hänen väitetään käyttäneen kuuluisuuttaan ja vaikutusvaltaansa sekä huumeita, kuten kokaiinia, ketamiinia ja oksikodonia, pakottaakseen ja pelotellakseen naisia osallistumaan ”friikkitapahtumiinsa”. Lisäksi näiden tapahtumien väitetään joskus tallentuneen kameraan uhrien tietämättä. Liittovaltion tutkijat takavarikoivat kolme AR-15-kivääriä ja 1 000 pulloa vauvaöljyä ja liukuvoidetta, kun he tekivät ratsian hänen Miamin ja Los Angelesin koteihinsa viime maaliskuussa.

Combsin toinen kuuleminen on määrä järjestää tiistaina 24. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat