Huima MM-paljastus Leijonista: Kapteeni sivuutti Jukka Jalosen toiveen ratkaisuhetkellä – taustapiruksi paljastui "Peksi Rinne, perhana vieköön"

JOTAIN HÄMÄRÄÄ TÄSSÄ ON 2:18
Leijonakuningas muistelee: Päävalmentaja Jukka Jalonen koki yllätyksen Leijonien MM-puolivälierän rankkarikisassa 2010.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan paikan perjantaina alkavan MM-turnauksen jälkeen hyvästelevä Jukka Jalonen käy läpi Leijonat-pestiensä ikimuistoisia ja erikoisia hetkiä uudessa Leijonakuningas muistelee -sarjassa. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kevään 2010 MM-kisoissa Saksassa Jalosella oli jo kova paine saavuttaa menestystä, sillä edellisen vuoden debyyttiturnaus oli päättynyt puolivälieriin. 

Nyt puolivälierissä oli vastassa Tshekki, ja lopputulos oli ikävä kyllä sama – vieläpä rangaistuslaukauskisan jälkeen. 

Siitä Jaloselle on jäänyt mieleen erikoinen episodi hänen, kapteeni Sami Kapasen ja tähtimaalivahti Pekka Rinteen välillä. Kaikki lähti liikkeelle teikkauksesta eli rankkarien aloitusvuoron päättämisestä.  

– Kyllä minä olen aina kapteenille sanonut, että "jos voitat, me ammutaan ekana", koska se todennäköisyys on kuitenkin pikkuisen parempi voittaa se kisa, kun pääsee ensimmäisenä ampumaan, Jalonen muistelee viitaten painetilaan ampujien välillä.

Leijonat-käskijä olikin yllättynyt, kun teikkauksen voittanut Kapanen valitsi Suomelle jälkimmäisen laukaisuvuoron. Jalonen epäili, ettei hän ollut muistanut teroittaa asiaa Kapaselle. 

– Sami totesi, että meidän huippuveskarimme Peksi Rinne, perhana vieköön, oli sanonut Samille ennen arvontaa, että "Sami, jos me voitetaan, niin ilman muuta anna niiden ampua ensin". Totta kai Peksi ajatteli, että hän ottaa heti ensimmäiseltä äijältä luulot pois, ottaa sen kiekon kiinni. Siinä ei käynytkään niin, Jalonen muistelee hyväntuulisena.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tämän kevään MM-kisoissa MTV Urheilun asiantuntijana toimivan Kapasen muistista tapaus on häipynyt lähes täysin. 

– Saattoi olla noin, kun nyt mainitsit, Kapanen vastaa, vahvistaen varovasti Jalosen tuolloin antaman toiveen laukaisupaikasta. 

– Itsellä oli tapana kysyä veskarin toivetta, koska hän on isossa roolissa rangaistuslaukauskisassa, entinen huippuhyökkääjä summaa. 

Jalonen käy läpi erikoisen tapahtumasarjan ja tekee hauskan huomion Pekka Rinteestä yllä olevalla videolla. Alla Leijonakuningas puolestaan kertaa lapsuutensa muistoja maajoukkueesta. Yksi rökäletappio on edelleen kirkkaasti muistissa. 

Kaikki Leijonakuningas muistelee -lyhytvideosarjan jaksot on nähtävissä MTV Katsomon MM-kiekko-osiossa

SE PÄÄTTYI 16-1 1:02
Leijonakuningas muistelee: Leijonien 1–16-tappio jäi mieleen nuorelle Jukka Jaloselle.

Lue myös:

    Uusimmat