Huima suomalaisaika Lahdessa

Mette Baas nousi 400 metrillä Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Joensuun Katajan juoksija paineli Lahden GP-kisassa hienon ajan 52,10.

Baas sijoittui Lahdessa toiseksi. Voittoon pinkoi Kanadan Lauren Gale ajalla 51,37.

– Oli onnistunut juoksu vauhdinjaollisesti. Oli hyvä selkä, jota jahdata koko matkan, Baas kertoi.

– Oli ihan hyvä fiilis koko päivän ja eilen. Sellainen fiilis, ettei ole mitään syytä, miksi tänään menisi huonosti.

Ajan 52,10 kellottaneen Baasin aiempi ennätys oli 52,45 viime vuodelta. Hän oli Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemäntenä, mutta 0,35 sekunnin parannus ennätykseen nosti Baasin neljänneksi.

Hän sanoi voivansa kuvitella tämän perusteella, että hän juoksisi 400 metriä jatkossa alle 52 sekuntiin.

– Se on se seuraava etappi.

400 metrin Suomen ennätys on Riitta Salinin 50,14 vuodelta 1974.

EM-kisoissa kovaan aikaan?

Baas on rankingin kautta vahvasti kiinni paikassa kesäkuisiin EM-kisoihin. Sikäli kuin Baas Roomassa nähdään, hän aikoo lähteä "sillä ajatuksella, että alkueristä pääsisi eteenpäin". Tähtäimessä on myös "mahdollisimman kova aika hyvässä seurassa".

Baas oli aiemmin tällä kaudella juossut 400 metriä aikaan 53,20.

Ilona Monoselle EM-kisapaikka

Ilona Mononen lunasti puolestaan paikan EM-kisakoneessa 3 000 metrin esteissä. Lahden Ahkeran juoksija alitti EM-kisarajan 9.37,00 ajallaan 9.36,88, ja sijoittui toiseksi.

Kiri- ja vetoapua Monoselle antoi kisan täpärästi kellotuksella 9.36,87 voittanut Ukrainan Nataliya Strebkova.

Viikko sitten Mononen oli juossut tässä uudessa lajissaan jo ajan 9.41,29 PM-kisoissa Malmössä.