Olympiavoittaja jakoi Suomesta ylistyssanoja

Olympiavoittaja Marcell Jacobs paineli stadionennätyksen: "On todella tärkeää minulle" 1:20
Katso videolta: Näin Marcell Jacobs kommentoi kilpailuaan sekä valmistautumista Pariisin kisoihin.

Italian Marcell Jacobs oli mainiossa vireessä sadalla metrillä Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Jacobs juoksi voittoon uudella kenttäennätyksellä 9,92. Kisan jälkeen hän jakoi Suomesta ylistyssanoja.

Jacobs juoksi alkuerissä jo kauden parhaansa 9,99 ja eteni kirkkaasti loppukilpailuun. Toiseksi parasta aikaa alkuerissä piti Jacobsin maanmies Chituru Ali ajalla 10,01. Molemmat juoksivat kovempaa finaalissa.

Jacobs paransi edelleen kauden parastaan ja oli ykkönen ajalla 9,92. Ali juoksi ennätyksensä 9,96 ja oli toinen. Kanadan Andre de Grasse oli kolmas. Hän juoksi satasen tasan kymmeneen sekuntiin.

– Olen todella iloinen, sillä molemmat juoksut menivät alle kymmeneen sekuntiin. Se on todella tärkeää minulle. Tiedän, että tasoni on noussut kisa kisalta.  Matka Pariisiin (kesäolympialaiset) on hyvässä vauhdissa. Nyt pitää tehdä töitä ja päästä sen myötä parhaassa kunnossa Pariisiin, Jacobs sanoo MTV Urheilulle.

Jacobs oli nyt kolmatta kertaa kilpailemassa Paavo Nurmen kisoissa. Tokiossa kaksi olympiakultaa ja vastikään Roomassa kaksi EM-kultaa voittanut Jacobs kehuu Suomen tunnelmaa.

– Stadion on upea ja täynnä ihmisiä. Faneilla on paljon energiaa, mahtava tunnelma. Halusin juosta heille kovaa ja onnistuin siinä, Jacobs toteaa.

Suomalaisista nähtiin yksi loppukilpailussa. Riku Illukka juoksi kauden parhaansa 10,32 ja oli finaalin seitsemäs.