Huimaa sankaruutta kovassa paikassa: HJK eteni dramaattisesti jatkoon

HJK eteni Konferenssiliigan viimeiselle karsintakierrokselle ottelusta montenegrolaista FK Deciciä vastaan. Jatkopaikka varmistui rangaistuspotkukilpailussa tuloksella 4–3. Ottelun varsinainen peliaika päättyi Decicin johtoasemassa 2–1.

Rankkarikisakin oli vaarassa kääntyä Klubin tappioksi, kun Lucas Lingman ja Kai Meriluoto epäonnistuivat yrityksissään.

HJK:n Liam Möller tasoitti rankkarikisan 3–3:een.

Thijmen Nijhuis nousi ottelun sankariksi torjuessaan upeasti Decicin viimeiset kaksi rangaistuspotkua.

HJK:n jatkopaikan sinetöi Kevor Palumetsin onnistunut laukaus.

Jännitysnäytelmä

Montenegrossa pelatusta ottelusta ei jännitystä puuttunut. Kotijoukkue meni 1–0 -johtoon ottelun 26. minuutilla kun Ian Puleio laukoi ottelun ensimmäisen maalin. HJK:n Luke Plange tasoitti komealla vedolla ottelun 43. minuutilla. Alen Masovic vei kotijoukkueen 2–1 johtoon, kun lisäaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Masovicin maali meni vielä VAR-tarkastukseen, mutta useamman minuutin tarkastelun jälkeen maali hyväksyttiin.

Ottelu ei ratkennut jatkoajallakaan, vaan sen ratkaisi tiivistunnelmainen rankkarikisa.

Karsintojen finaalikierroksella HJK kohtaa Färsaarten KI Klaksvikin. Ensimmäinen osasottelu pelataan vieraissa 22. elokuuta. Toinen osaottelu pelataan Helsingissä 29. elokuuta.