Huippumalli sai synninpäästön – FIA selvensi noloa ruutulippumokaa

Winnie Harlow
Supermalli Winnie Harlow heilutti liian aikaisin ruutulippua Kanadan GP:ssä.Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press
Julkaistu 11.06.2018 08:58

OTTO PALOJÄRVI / MTV SPORT

Kanadan F1-kilpailussa lopputulokset jäivät voimaan 68. kierrokselta, koska ruutulippua heilutettiin kierrosta liian aikaisin. Kisassa ajettiin 70 kierrosta, mutta sääntöjen mukaan tulokset jäävät voimaan siltä kierrokselta, jonka jälkeen ruutulippua on heilutettu.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Ruutulippua heilutti huippumalli Winnie Harlow. Kansainvälisen Autoliiton FIA:n kilpailujohtajan Charlie Whitingin mukaan Harlow ei ollut syyllinen.

 – Ruutulippua heilutettiin kierrosta liian aikaisin, koska kisahallinnan ja starttaajan, eli kaverin, joka vastaa kisojen starteista ja maaliintulosta, välillä oli kommunikaatioerehdys. Hän (starttaaja) luuli, että kyseessä olisi viimeinen kierros, ja hän kysyi kisahallinnasta, olisiko näin, mikä vahvistettiin, Whiting kertoi ESPN:n mukaan.

– He (kisahallinta) luulivat, että hän (starttaaja), teki päätöksen, kun taas todellisuudessa hän oli kysymässä asiasta. Siksi ruutulippua heilutettiin kierrosta liian aikaisin. Se oli niinkin yksinkertaista. Hän kertoi ruutulipun heiluttajalle, että lippua pitäisi heiluttaa kierrosta liian aikaisin, joten sillä ei ollut mitään tekemistä, että lipun heiluttaja oli julkkis, Whiting jatkoi.


Kisan lopputuloksiin kommunikaatiovirhe ei merkittävämmin vaikuttanut. Sergio Perez menetti 13. tilansa Kevin Magnussenille ja Daniel Ricciardo kisan nopeimman kierroksensa Max Verstappenille. Perez oli ohittanut Magnussenin ja Ricciardo ajanut nopeimman kierroksensa 68. kierroksen jälkeen.

Vastaava kommunikointimoka tapahtui vuoden 2014 Kiinan osakilpailussa. Whiting myöntää, ettei moisia virheitä todellakaan saisi tapahtua. Hän painotti, että kommunikointia tulee kehittää.

 –Teemme aina parhaamme, mutta inhimillisiä erehdyksiä sattuu, on eri maita ja eri kieliä, joten aina ei ole täydellistä. Mutta on selvä asia, että meidän on tehtävä parempaa työtä näiden ihmisten informoimisessa.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Seurapiirit