Huippupestin saksalaisjätistä saanut suomalaisluotsi paljasti: "Minulla oli paljon korkeampia tarjouksia"

Bayern Münchenin valmentajana aloittava kanadalais-suomalainen Gordon Herbert kertoo saaneensa muista koripallojoukkueista suurempia palkkatarjouksia kuin saksalaisjoukkueesta. Herbert sanoo Bild-sanomalehden haastattelussa halunneensa jäädä valmentamaan Saksaan.

– Halusin ehdottomasti jäädä Saksaan. Monet luulevat, että menen Bayerniin rahan takia. Mutta se ei ole totta, minulla oli paljon korkeampia tarjouksia. (Japanin) Chiban kanssa olin lähellä sopimusta, samoin yhden toisen joukkueen kanssa, Herbert kertoi.

Herbert päätti Pariisin olympialaisissa menestyksekkään kolmivuotiskautensa Saksan maajoukkueen päävalmentajana. Hän valmensi Saksan EM-pronssille vuonna 2022 ja MM-kultaan 2023. Pariisin olympialaisissa Saksa sijoittui neljänneksi.

Herbert kertoi, että hän vietti viimeisen hetken maajoukkueen kanssa hävityn pronssipelin jälkeen. Pelaajat lähtivät sen jälkeen keskenään syömään.

– Se oli minulle hyvin tunteikas hetki. Suuntasin muutaman sanan joukkueelle. Sen jälkeen Dennis (Schröder) sanoi pari sanaa. Kaikki olivat pettyneitä. Lehdistötilaisuus oli minulle hyvin vaikea, koska tunteet olivat niin pinnassa, Herbert kertoi.

Herbert palkittiin vuoden valmentajana viime vuonna sekä Saksasa että Suomessa sen jälkeen, kun Saksa oli voittanut koripalloilun maailmanmestaruuden. Herbertin mukaan MM-voiton jälkeiset minuutit pukukopissa olivat hänen tunteikkaimmat hetkensä päävalmentajana.

– En ikinä unohda niitä hetkiä. Jokainen päästi tunteensa valloilleen. Jotkut itkivät, toiset vain iloitsivat.

Lue myös:

    Uusimmat