Hurja tähtikaarti ylisti Aleksander Barkovia – Wayne Gretzky ja Mario Lemieux yllättivät Tampereen kansanjuhlassa

Tampereen Nokia Arenalla vietettiin keskiviikkoiltana kaupungin oman pojan Aleksander Barkovin Stanley Cup -kansanjuhlaa. Barkov johdatti päättyneellä NHL-kaudella historian ensimmäisenä suomalaiskapteenina joukkueensa sarjan mestaruuteen.

Mukana juhlissa olivat muiden muassa kultajoukkueessa Barkovin pelikavereina toimineet Eetu Luostarinen, Anton Lundell, Niko Mikkola ja valmennusryhmän jäsen Tuomo Ruutu

Jääkiekkoselostaja Antti Mäkisen juontamassa tapahtumassa kuultiin myös musiikkia sekä nykyisten ja entisen suomalaisten NHL-kiekkoilijoiden onnittelutervehdyksiä videon välityksellä.

Eräät arvovaltaiset onnittelut saapuivat Pohjois-Amerikasta, josta kanadalaisen jääkiekon kenties suurimmat legendat Wayne Gretzky ja Mario Lemieux onnittelivat Barkovia. 

– Alex, tahdon onnitella sinua uskomattomasta kaudesta ja luonnollisesti myös mahtavista pudotuspeleistä. Stanley Cupin voittaminen on jotain aivan erityistä ja todella vaikeaa, mutta te teitte sen ja pelasitte loistavasti. Olen varma, että kanssasi Suomessa on tänään paljon ylpeitä ihmisiä, Lemieux sanoi.

– Minulla oli etuoikeus pelata kahden loistavan suomalaispelaajan kanssa, Jari Kurrin ja Esa Tikkasen. Alex, onnittelen sinua Stanley Cupin voittamisesta ensimmäisenä suomalaisena kapteenina. Olet tehnyt ylpeäksi maasi, Floridan osavaltion sekä joukkueesi, Gretzky puolestaan jatkoi.

Gretzkyn ja Lemieuxin lisäksi Barkov sai videon välityksellä onnittelut tasavallan presidentiltä Alexander Stubbilta, Kalle Rovanperältä, Sami Välimäeltä, Kimmo Timoselta, Patrik Laineelta, Teuvo Teräväiseltä, Mikko Rantaselta, Iivo Niskaselta, Olli Jokiselta ja Artturi Lehkoselta.

Lue myös:

    Uusimmat