Huuhkajien huippunimeltä kova siirtopaljastus – edessä unelmien täyttymys: “Uskomattoman siistiä”

Sparta Prahan Kaan Kairinen vastaa isoon kysymykseen urastaan – "Ei missään nimessä" 3:03
Katso: Kaan Kairinen vastaa isoon kysymykseen urastaan – "Ei missään nimessä"

Tshekin suurseura Sparta Prahan avainpelaaja Kaan Kairinen on yksi harvoista suomalaisista tämän kauden Mestarien liigassa. 25-vuotias keskikenttämies on innoissaan lähestyvästä tulikasteestaan Euroopan eliittisarjassa, mutta tekee nyt mielenkiintoisen paljastuksen nousujohteisen uransa jatkotavoitteista MTV Urheilun haastattelussa.

Kairinen on ottanut tarkkaan harkittuja askeleita uransa aikana. Inter Turun kasvatti suuntasi ensi kertaa ulkomaille jo nuorena, kun FC Midtjylland nappasi hänet riveihinsä vuonna 2016. Kaarinalaislahjakkuus palasi kuitenkin kolme vuotta myöhemmin Suomeen hakemaan uutta vauhtia HJK:n riveistä.

Kairinen onnistui lainapätkänsä aikana Töölössä ja herätti samalla Lilleströmin kiinnostuksen, mikä käänsi suunnan Norjaan. Kolme erinomaista kautta Lilleströmissä johtivat lopulta 1,5 miljoonan euron siirtoon Sparta Prahan riveihin tammikuussa 2023.

Kairinen on sittemmin avittanut Spartan kahteen Tshekin liigamestaruuteen, minkä myötä seura palkitsi Huuhkajien avainpelaajan vuoteen 2028 ulottuvalla jatkosopimuksella maaliskuussa. Kairinen on kuitenkin nyt tehnyt yhden asian selväksi tulevaisuuteensa liittyen.

Tähtäimessä siirto suurempiin sarjoihin

Kun Peetu Pasanen uteli Kairiselta siitä, voisiko Sparta olla hänen uransa päätepysäkki, antoi suomalaishuippu kysymykseen terävän vastauksen.

– Ei missään nimessä. Se ei todellakaan ole itsellä eikä seuralla tavoitteena, että jäisin tänne. Tavoite on todellakin mennä tästä kovempiin ympyröihin, että vaikka päästiinkin Mestarien liigaan, niin ei se ole se päätepysäkki, Kairinen linjaa MTV Urheilulle.

– Tietysti tästä seuraava tavoite on pysyä joka vuosi siellä Mestarien liigassa, on se sitten täällä tai jossain muualla. Mutta ehdottomasti haluan päästä tästä kovempiin eurooppalaisiin sarjoihin ja joukkueisiin.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kairinen tietää, että jalkapallossa asiat voivat edetä hyvinkin nopeasti siirtorintamalla.

Vahvat, johdonmukaiset esitykset Mestarien liigan parrasvaloissa Atlético Madridin tai Manchester Cityn kaltaisia jättiseuroja vastaan voivat hyvinkin poikia maisemanvaihdon jo vaikkapa tammikuun ikkunassa.

– Sen takia pitääkin elää hetkessä ja tehdä kovasti töitä. Odottaa sitä omaa mahdollisuutta näyttää, ja sitten kun se paikka tulee käyttää se. Toivottavasti niin myös käy, Kairinen toivoo.

Pitkäaikainen haave käy toteen

Kairinen on haaveillut Mestarien liigassa debytoimisesta pienestä pitäen. Viime kaudella Sparta pääsi pelaamaan jo Eurooppa-liigassa, mutta nyt edessä on astetta kovempi haaste ja etenkin suomalaisittain harvinaisempi saavutus.

– Olen ihan pienestä asti katsonut tätä kilpailua ja mahdollisimman monta matsia joka vuosi, niin nyt kun pääsee itse vihdoinkin kokemaan sen pelaajana niin onhan se ihan uskomattoman siistiä, Kairinen fiilistelee.

Sparta Praha kohtaa Mestarien liigan uudistuneessa liigavaiheessa Valioliigan hallitsevan mestarin Manchester Cityn, saksalaisseura Stuttgartin, Lukas Hradeckyn edustaman Bayer Leverkusenin, itävaltalaisjätti RB Salzburgin, Espanjan suurseura Atlético Madridin, Italian mestarijoukkue Interin, ranskalaisen Brestin sekä Hollannin huippuseura Feyenoordin.

Katso ylälaidan videolta, minkälaisin tavoittein Kairinen lähtee itse tuleviin peleihin Euroopan eliittisarjassa.

Valmentaja Tim Sparv kehuu Sparta Prahan Kaan Kairista – suoritustasoa arvostetaan seurassa 1:33
Katso: Apuvalmentaja Tim Sparv kertoo, miksi Kaan Kairista arvostetaan suuresti Sparta Prahassa.

Lue myös:

    Uusimmat