Huumeiden vaihtokauppa meni hirveällä tavalla pieleen Oulussa – 19-vuotiaalle pitkä linnatuomio

Pieleen mennyt huumeiden vaihtokauppa johti miehen kuolemaan Oululaisessa leikkipuistossa. Oulun käräjäoikeus tuomitsi puukottajan ehdottomaan vankeuteen taposta.

Viime huhtikuun lopussa kolme miestä sopi tapaamisen Oulun Kaukovainiolla sijaitsevaan leikkipuistoon. 19- ja 20-vuotiaat miehet olivat lähdössä baariin ja heidän tarkoituksenaan oli vaihtaa pieni määrä huumeita toiseen huumausaineeseen kolmannen miehen kanssa.

Osapuolet tiesivät toisensa entuudestaan.

Hieman ennen puolta yötä kolmikko tapasi leikkipuistossa. Kaksikko antoi oman huumepussinsa 28-vuotiaalle uhrille, joka pinkaisi äkisti pakoon.

Seurasi takaa-ajo, jonka aikana 20-vuotias tavoitti uhrin ja löi tätä kaksi kertaa vasaralla alaselkään. Uhri kaatui iskujen voimasta ja 20-vuotias otti huumepussinsa takaisin. Samalla 20-vuotias otti myös uhrin vaihdossa tuomat LSD-pussukat itselleen.

Kun 20-vuotias lähti poispäin, hänen kaverinsa meni uhrin luokse ja iski tätä pitkäteräisellä veitsellä kaksi kertaa kylkeen sekä kerran reiteen. Uhri kuoli verenvuotoon.

Puukottaja kiisti rikoksen

Puukotuksen jälkeen 19- ja 20-vuotias pakenivat paikalta. 

Puukottaja pesi veitsen ja heitti sen sitten asuntonsa lähellä olevan autokatoksen katolle piiloon. Poliisi löysi veitsen myöhemmin ja taltioi siitä uhrin verta ja 19-vuotiaan DNA:ta.

19-vuotiaan puhelimesta löytyi myös video, missä hän kulki verinen veitsi kädessään teon jälkeen.

Oikeudessa 19-vuotias kiisti puukottaneensa uhria muttei ei halunnut tulla kuulluksi.

Hänen kaverinsa kertoi, että ennen leikkipuiston tapahtumia kaksikko oli viettänyt aikaa 19-vuotiaan asunnolla. Kun huumeiden vaihtokaupasta oli sovittu, 20-vuotias oli ottanut sieltä mukaansa vasaran.

20-vuotias kertoi, että varustautuu aina huumekauppoihin jollakin välineellä. 

Oman kertomansa mukaan hän ei tiennyt, että 19-vuotiaalla oli veitsi mukana tapaamisessa.

9,5 vuotta vankeutta

Oikeudessa 20-vuotias kertoi, että uhri lähti tilanteesta aivan yllättäen pakoon. Hän muisteli, että oli kuullut noihin aikoihin äänen, kun 19-vuotias veti veitsen tupesta.

20-vuotias arveli, että uhrin karkuun säntääminen saattoi johtua siitä, että 19-vuotias veti veitsen esiin.
Jälkeenpäin 19-vuotias oli kertonut 20-vuotiaalle, että uhri oli hänelle 500 euroa velkaa huumeista. 

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 19-vuotiaan Juuso Kauko Johannes Lukkarin 9,5 vuodeksi ehdottomaan vankeuteen taposta. Oikeus määräsi tuomitun maksamaan uhrin molemmille vanhemmille 7 000 euroa, uhrin isovanhemmalle 3 000 euroa ja uhrin puolisolle 3 500 euroa kärsimyskorvauksia.

20-vuotiaan oikeus tuomitsi pahoinpitelystä ja varkaudesta 80 päiväsakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat