Huumekuski kiihdytti 180 km/h poliisia pakoon kuudenkympin alueella, kunnes auto alkoi heittelehtiä

Poliisia moninkertaista ylinopeutta paennut henkilöauto päätyi heittelehtien ulos tieltä Pohjois-Savossa..

Poliisi kertoo tiedotteessa, että viime yönä kello 0.50 partion liikennevalvontaan Iisalmen eteläpuolella valtatie 5:llä ajoi auto, jonka perään partio kääntyi tarkastaakseen auton ja kuljettajan ajokunnon.

Autoilija ei pysähtynyt, vaan kiihdytti vauhtiaan, joten poliisi laittoi pysäytysvalot päälle ja lähti perään. Karkurin vauhti kiihtyi jopa 180 kilometriin tunnissa ensin 80 ja 100 kilometrin tuntinopeusalueella, ja lopulta myös kuudenkympin alueella.

Pako jatkui etelään Lapinlahdella Heinäahontietä Paisuan suuntaan. Horsmanmäentielle kääntymisen jälkeen auto heittelehti ja päätyi ulos tieltä. Vauhdista huolimatta mies loukkasi itseään vain lievästi.

Alkometriin mies puhalsi nollat, mutta hänen epäillään olleen huumeiden vaikutuksen alaisena. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta ja poliisi takavarikoi hänen hallustaan huumausaineita.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, huumausainerikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Lue myös:

    Uusimmat