Hyundai uhoaa kaappaavansa MM-rallin herruuden – Jari-Matti Latvalalta jääkylmä vastaus

Lisäpanoksia rallin MM-sarjaan asettavan Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul aikoo nostaa valmistajan samanlaiseen johtavaan asemaan kuin Citroën ja Volkswagen ovat viime vuosikymmeninä olleet. Toyotan Jari-Matti Latvalaa ei haaste huoleta.

Hyundai on viime vuodet ajanut kiinni Toyotan saavuttamaa etumatkaa. Japanilaissuomalainen talli on kuitenkin onnistunut viemään jo kolme peräkkäistä maailmanmestaruutta.

Renault’n entisen F1-pomon Abiteboulin sekä kokeneen tekniikkaosaajan Francois-Xavier Demaisonin ja mestarikandidaatti Ott Tänakin palkkaaminen ovat osoituksia Hyundain kovista pyrkimyksistä eteenpäin.

– Omassa moottoriurheiluhistoriassani olen aina inspiroitunut organisaatioista, jotka ovat täysin keskittyneet voittavaan strategiaan, ja kaikkea määräävät tulokset, Abiteboul kertoo mentaliteetistaan Autosportille.

– Ajattelen Red Bullia, ja suoraan sanottuna, jos Ott olisi formula ykkösissä, olen aika varma, että hän ajaisi Red Bullilla, ranskalaispomo jatkaa.

– Sitä inspiraatiota haluan tuoda Hyundaille. Haluaisin, että se olisi WRC:n Red Bull ja Ott voisi olla meidän Maximme, Abiteboul viittaa Max Verstappeniin.

Toyotalla Hyundain kasvavat panokset eivät ole jääneet huomaamatta.

– Hyundai on selvästi laittanut paljon yritystä ensi kauteen. Heidän tähtäimensä on voittaa molemmat MM-tittelit, Latvala toteaa DirtFish-sivuston mukaan.

– Olemme valmistautuneet siihen. Tiedämme, että ensi vuodesta tulee kovempi.

Haasteesta huolimatta Latvala ei aio kajota Toyotan voittavaan strategiaan.

– Meidän täytyy keskittyä heikkouksiimme eikä tehdä liikaa muutoksia. Keskittyä siihen, mitä meillä on ja kehittää sitä. Luulen, että se riittää.

– Voimmeko voittaa? En tiedä eikä kukaan tiedä. Minusta meidän ei pidä liikaa keskittyä siihen, mitä Hyundai tekee, Latvala päättää.

Lue myös:

    Uusimmat