MM-rallipomo lausui taas vakavan varoituksen – hurja arvio tulevasta

Kuumien huhujen kohteena oleva MM-rallitähti kommentoi tulevaisuuttaan 2:37
Näin Adrien Fourmaux kommentoi tulevaisuuttaan kaksi viikkoa sitten Kreikassa

M-Sportin perustaja ja omistaja Malcolm Wilson uskoo, että hänen tallinsa voi onnistua pitämään kuluvan MM-rallikauden ylivoimaisesti suurimman säväyttäjän Adrien Fourmaux'n riveissään myös ensi kaudella, kunhan talli itsessään vain jatkaa MM-sarjassa.

M-Sportin tulevaisuudesta on maalailtu viime vuosina toinen toistaan synkempiä uhkakuvia, mutta niin vain talli on aina löytänyt keinot jatkaa MM-sarjassa.

Malcolm Wilsonin mukaan tilanne on taas kerran epävarma.

– Emme valitettavasti voi jatkaa niin kuin tähän asti, mutta katsotaan. Tiedätte, että viimeinen asia, jonka haluan tehdä, on lähteä MM-sarjasta. Se on ollut koko elämäni, Wilson sanoi Dirtfish-sivustolle.

M-Sport on kolmesta MM-sarjan pääluokassa kilpailevasta tallista ainoa, joka ei ole niin sanottu tehdastalli. Fordilta saatava tuki on kuitenkin joka vuosi täysin keskeisessä roolissa tallin toimeentulon kannalta.

– Fordin kanta on sama kuin minun, ja he haluavat jatkaa rallissa. Dakariin on kuitenkin tehty iso satsaus, ja Ford on ehdottomasti siirtymässä siihen maailmaan.

M-Sport rakentaa Fordin tehtaan täydellä tuella ensi vuoden Dakariin uutta Raptor T1+-autoa.

– Heillä on halua (rallin MM-sarjaa kohtaan), mutta loppujen lopuksi kyse on sijoitetulle pääomalle saatavasta tuototsta, ja se on tällä hetkellä iso tavoite.

Dirtfishin mukaan M-Sportin tilanteeseen saataneen lisää selvyyttä viikon kuluttua ajettavaan Chilen MM-rallin mennessä. Tällä viitattaneen siihen, että esimerkiksi viime vuonna tallien tuli ilmoittaa jatkoaikeistaan Kansainväliselle autoliitolle syyskuun loppuun mennessä.

Jos M-Sport ja Ford löytävät yhteisen sävelen, Wilson on "melko luottavainen", että talli pystyy pitämään kiinni tämän hetken ykköskuskistaan Fourmaux'sta, jota on huhuissa viety jo pitkään ensi kaudeksi Hyundaille.

– Olisin pettynyt, jos Adrien ei neuvottelisi Hyundain ja Toyotan kanssa.

Tällä Wilson viittaa vuoden tauon jälkeen pääluokkaan palanneen Fourmaux'n väkevään kauteen. Kauden 2022 päätteeksi virheherkkyytensä vuoksi luokkaa alemmas pudotettu 29-vuotias ranskalaiskuljettaja on ollut tänä vuonna kuin uudesti syntynyt.

Kun kaudesta on ajamatta kolme osakilpailua, Fourmaux on sarjassa neljäntenä, vain kymmenen pisteen päässä Toyotan ykköstykkinä kauteen lähteneestä Elfyn Evansista.

Kauden kohokohtia ovat olleet kolmossijat Ruotsissa, Keniassa, Puolassa ja Suomessa. Neljä palkintokorokesijoitusta on yhtä paljon kuin Evansilla ja Hyundain Ott Tänakilla.

– Hän on ajanut mahtavan vuoden ja ylittänyt odotukseni, Wilson myöntää.

– Se, mitä teimme (pudottivat Fourmaux'n Rally2:een) näkyy toimineen ja antaneen hänelle itseluottamusta. Hän on kypsynyt ihmisenä ja ajanut fantastisesti.

MM-sarjassa jatkamisen lisäksi Wilsonilla on Fourmaux'hon liittyen toinenkin tavoite tulevaisuuteen.

– Selkeä päämääräni on tehdä Adrienista maailmanmestari.

Aikatauluarvio tämän päämäärän toteuttamisesta on sanalla sanen hurja.

– Mielestäni hän on valmis tekemään sen 2026.

Lue myös:

    Uusimmat