Hyväntekijä Hurstille kova rangaistus kännissä ajelusta

Hyväntekijänä tunnetuksi tullut Heikki Hursti tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta.

Hursti jäi kiinni ajettuaan viime huhtikuussa Korsontiellä Vantaalla niin, että hänellä oli ajon jälkeen 0,66 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Törkeän rattijuopumuksen raja on 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.

Hursti tuomittiin 45 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 25 päiväsakkoon, jotka tämän tuloilla tarkoittivat 1125 euron seuraamusta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Rattijuopumustuomio ei ole Hurstin ensimmäinen. Hänet tuomittiin rattijuopumuksesta vuonna 2022. Taustalla oli humalassa ajelu vuoden 2021 marraskuussa.

Oikeudessa puidaan tällä hetkellä myös terveysrikosasiaa, jossa selvitetään sitä, toimiko Hursti väärin vähävaraisille tarkoitetun ruuan käsittelyssä ja säilyttämisessä.

Hursti on tullut tunnetuksi vähävaraisille ruoka-apua Helsingissä jakavan Hurstina keulakasvona. Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö – Hurstinapu ry on tullut tunnetuksi vuosikymmenten ajan tunnetuksi vähävaraisille jaettavasta ruoka-avusta sekä yksinäisille ja vähävaraisille järjestettävistä joulujuhlasta ja itsenäisyyspäivästä. Yhdistystä johti vuoteen 2005 Heikki Hurstin isä Veikko Hursti. Nykyään yhdistyksen toiminnanjohtaja on Sini Hursti.

Lue myös:

    Uusimmat