Hyypiä: Parempi voitti

Suomen selkeä 0-3-tappio Tshekille ei jättänyt sijaa jossitteluille, ja sen tiesivät kenties parhaiten lehdistön eteen taiston jälkeen astelleet jalkapallomaajoukkueen pelaajat. Kapteeni Sami Hyypiä puki mietteet sanoiksi tutulla, tällä kertaa täysin sopivalla kommentilla.

- Parempi joukkue voitti.

Hyypiän johtamalla puolustuksella riitti painetta, ja "vain" kolme päästettyä jopa mairittelee suomalaisia. Tshekki teki illasta puolustukselle melkeinpä mahdollisimman vaikean.

- Tshekillä riitti liikettä ja paikkojen vaihtoa, mikä teki meidän hommasta vaikeaa. Vladimir Smicer eritoten tuli laidasta keskelle hyvin, ja juuri siitä eka maalikin lähti, Hyypiä mietiskeli.

Ottelun jo alussa ratkaissut osuma jäi kismittämään.

- (Maalintekijä Tomas) Jun teki hyvän juoksun selkäni taakse, ja eihän näillä vanhoilla jaloilla jaksa... no ei vaan, oli se Tshekillä hyvin pelattu tilanne. En tiedä, oliko Janne (Saarinen) jo siinä vaiheessa kentän pinnassa, ja vaikuttiko se sitten myös tilanteeseen, kapteeni muisteli.

Suomen pelistä Hyypiältä ei tarkempaa analyysiä hetimiten irronnut, mutta yleisluontoinen, maajoukkueen tilaa jo pidemmältäkin ajalta kuvaava miete sentään.

- Hyökkäyssuuntaan jäi parannettavaa, jotain puuttuu. En tiedä, mitä.

Kokeneella puolustajalla on nyt jälleen yhdet pettymykseen johtaneet arvokisakarsinnat takana, ja jatko on epäselvää. Maajoukkueura jatkuu, tai sitten ei.

- Olen ollut jo aika kauan näissä kuvioissa, mutta päätöksiä en ole tehnyt suuntaan enkä toiseen. Sen näkee sitten, perhettään jo tuplamaaottelurupeaman lopun lähestyessä ikävöinyt Hyypiä totesi.

Joukkuepeliä, joukkuepeliä...

Maalivahti Jussi Jääskeläinen oli lukemista huolimatta Suomen parhaimmistoa. Lievä turhautuneisuus paistoi paljon urakoineen pelaajan kasvoilta.

- Paikkoja luotiin, mutta kyllä näitä isoja maita vastaan pitää pystyä nolla pitämään. Maaliton tasapelikin toisi jo lisää uskottavuutta, Jääskeläinen summasi.

Maajoukkueen ykkösvahdilla riittää virtaa jatkoonkin, kunhan tämä karsinta on lakaistu muistoihin. Kysymykseen, onko joukkue ja sen otteet parantuneet edellisistä karsinnoista, Jääskeläinen muotoili "viralliseen" linjaan mahtuvan vastauksen.

- Pelaajia on saatu paljon ulkomaille, ja hyviä nuoria on tullut mukaan. Jatkossa pitää vain saada joukkuepeliä toimimaan, mies totesi.

- Uusi päävalmentaja ja uudet opit, katsotaan tulevaan. Odotuksia on itsellänikin seuraaviin karsintoihin.

Pässi narussa

Keskikentälläkin suomalaiset saivat hien pintaan, kun punapaidat pyörivät ja pörräsivät. Markus Heikkinen oli yksi, joka sai kyytiä.

- Oli vähän kuin pässillä narun nokassa. Tshekki siirteli ja liikkui hyvin.

Romania- ja Tshekki-pelit päättivät karsinnat tylysti, ja suuhun jäänyt maku ei maistu.

- Ei yhtään maalia kahdessa pelissä, ja molemmissa oltiin ajoittain aikalailla välissä juoksemassa. Ei hyvä maku, ei.

- En tiedä, oliko meillä liian monta tulokasta. Yhdessä puolustaminen ei tällä joukkueella ollut kovin tiiviistä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat