Ida Hulkko koki tylyn pudotuksen jättiyleisön edessä – ”Ei sinällään tullut yllätyksenä”

Suomalaisuimari Ida Hulkko karsiutui Pariisiin olympialaisten 100 metrin rintauinnin jatkosta jo ennen kuin viimeinen viidestä alkuerästä oli uitu. Aika 1.08,73 oli hyvin samalla tasolla kauden suoritusten kanssa.

Hulkko sijoittui omassa erässään toiseksi, mutta seuraavissa kahdessa erässä kaikki uimarit painelivat kovempaa. Suomalaisen loppusijoitus oli vasta 26:s. 

Välieräpaikkaan eli 16 parhaan joukkoon olisi vaadittu 1.06,89 alitus. Siihen Hulkko pystyi Tokion olympialaisissa Suomen ennätysuinnillaan kolme vuotta sitten, mutta tämän kauden tulostaso on ollut kaukana noista ajoista.

– Teknisesti hyvä uinti. Aika samaan reikään, mitä kauden on tullut tehtyä. Olen ihan tyytyväinen siihen erän toiseen sijaan. Oli kovia uimareita, joiden päänahkoja tuli otettua, Hulkko tiivisti.

– Kokonaistulos voisi tietysti aina olla parempi, mutta tähän hetkeen olen oikein tyytyväinen.

Nyt Hulkko piti ennakolta mahdollisena, että hän olisi saattanut olla 1.07,50 aikaan riittävässä kunnossa. Kauden tulostasoon nähden tämä oli kuitenkin se, mihin rahkeet riittivät.

– Se olisi tietysti vaatinut kovempaa aloitusta. Tähän saumaan tietyllä tavalla olen aikaan pettynyt, mutta kokonaissuorituksena oli ihan hyvä.

– Ehkä se (aloitusvauhti) oli vähän hitaampi kuin miltä tuntui. Toivoin, että olisi mennyt kovempaa, mutta on ollut vähän haasteita varsinkin frekvenssien kanssa, että saisi ne sinne vanhalle kunnon tasolle. Aika maltillisesti tullut tosiaan tehtyä, niin ei sinällään tullut yllätyksenä. On se melkein sekunnin hitaampi aloitus kuin Tokiossa, Hulkko totesi.

Meteli Pariisin La Défence Arenalla oli jo sunnuntain alkuerissä korvia huumaava. Ennen Hulkon uintia areenalla kisattiin miesten 400 metrin sekauinnin alkuerät, joissa isäntämaan maailmanennätysmies Leon Marchand oli nopein ajalla 4.08,30.

Lue myös:

    Uusimmat