Ihmeseuran villi lento jatkuu: Barcelona tylysti kumoon – päävalmentaja hassutteli median edessä

Maalikooste: Barcelona - Girona 7:39
Maalikooste: Girona pisti Barcelonan polvilleen maalijuhlassa

Espanjan La Ligassa on tällä kaudella yksi yllättänyt muut ylitse muiden. Katalonialaisesta sadatuhannen asukkaan Gironasta ponnistaa joukkue, joka johtaa joulun kynnyksellä koko sarjaa ja haki 4–2-vierasvoiton sunnuntai-iltana Barcelonasta.

Gironan Artem Dovbyk, Miguel Gutierrez, Valery Fernandez ja Cristhian Stuani varmistivat maaleillaan Gironalle sen historian ensimmäisen voiton Barcelonasta.

Voiton myötä Girona johtaa La Ligaa kahden pisteen erolla ennen Real Madridia. Barcelonaan ja Atletico Madridiin kaulaa on kertynyt seitsemän pistettä.  Mestaruustaistelusta puhuminen ei silti vielä istu seuran retoriikkaan.

– Ensialkuun haluan sanoa, että 41 pisteellä olemme nyt turvassa putoamiselta, Gironan päävalmentaja Michel hauskuutti ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Se tapahtui paljon aikaisemmin kuin luulimme. Olemme tehneet historiaa. Tämä ottelu oli ikimuistoinen.

Viime kaudella kymmenenneksi sijoittunut Girona nousi La Ligaan vuonna 2017.

– En tiedä, voimmeko voittaa La Ligaa, mutta se ei ole tavoitteemme. Meillä ei ole sitä painetta, mikä Xavilla (Barcelonan päävalmentaja) on.

Gironan taustalta löytyy Manchester Cityn omistava taustayhtiö. City Football Group osti Gironasta 44,3 prosentin osuuden vuonna 2017 samalla kun enemmistö jäi Cityn valmentajavelhon Pep Guardiolan veljen Pere Guardiolan haltuun.

City Football Group ei kuitenkaan ole toistaiseksi kaatanut seuraan suuria rahoja, vaan jakanut sille lähinnä omistamiensa seurojen tietotaitoa.

Girona kohtaa seuraavaksi viikon kuluttua pelattavassa ottelussa sijalla 12 olevan Alavesin.

Tulosruutu: Mistä Gironan ilmiössä on kysymys? MTV Urheilun selostaja Tuomas Virkkunen avaa: "Realistisesti on sanottava"

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat