Perttu Hyvärinen taisteli Suomen viidenneksi – Iivo Niskanen säväytti

Iivo Niskasen rykäisy Oberhofin viestin toisella osuudella ei auttanut, ja viestin voitto ratkaistiin vasta loppusuoralla. Perttu Hyvärinen ankkuroi Suomen joukkueen maaliin sijalla viisi.

Kilpailun voitti Norjan ykkösjoukkue. Johannes Kläbo toi Norjan maaliin ennen Italiaa ja Norjan kakkosjoukkuetta.

Hyvärinen oli hyvin loppukahinoissa mukana, mutta kirimiehet vetivät pidemmän korren ja Hyvärinen tuli maaliin tasan kaksi sekuntia Kläbon jälkeen.

Suomi oli koko matkan kärkikahinoissa mukana, ja Iivo Niskasen toinen osuus lupaili Suomelle jopa palkintopallipaikkaa.

Toisen osuuden lopussa Niskanen karkasi yhdessä Norjan Erik Valnesin kanssa. Etukäteen Suomen ajateltiin taistelevat viestissä palkintopallisijoista erityisesti Ruotsin joukkueen kanssa. Ruotsin Calle Halfvarsson jäi toisella osuudella kauas Niskasen taakse. Eroa kaksikon välille oli kertynyt vaihdossa peräti 36,8 sekuntia.

Kolmannella osuudella kärkihiihtäjät ajettiin noepasti kiinni, ja varsinkin Ruotsin Jens Burmanin veto oli joukkueen menestyksen kannalta ratkaiseva. Hän otti 37 sekunnin eron kiinni, vaikka joutuikin lopussa antamaan muutaman sekunnin periksi. Ruotsi taipui kuitenkin lopputuloksissa sijalle seitsemän, kun Wiliam Poromaa ei pärjännyt kirikamppailussa.

Kolmannella osuudella Arsi Ruuskanen täytti paikkansa loistavasti. Saksan johdolla muutama joukkue näytti jo pääsevän karkuun, ja Ruuskasella näytti olevan todella vaikeaa. Suomalainen taisteli kuitenkin kynsin ja hampain vielä itsensä mukaan kärkiviisikkoon. Vaihdossa eroa Suomen ja kärkijoukkue Ranskan välillä ei ollut kuin kaksi sekuntia.

Suomen joukkueen avausosuudella hiihti Ristomatti Hakola, joka tuli vaihtoon heti kärjen tuntumassa.

Suomen kakkosjoukkue oli viestissä yhdeksäs.

Lue myös:

    Uusimmat