Norjan epäonnistuja murtui kyyneliin: "Pyydän anteeksi" – surkeinta menoa lähes 20 vuoteen

Norjan viestijoukkueen avausosuuden hiihtäjä Kristin Fosnäs oli kuin maansa myynyt kehnosti kulkeneen viestin jälkeen.

Fosnäs jäi Oberhofin viestin avausosuudella yli minuutin kärjelle, ja Norjan kamppailu kärkipäässä oli sitä myöten taputeltu. Hän antoi haasattelun kyyneleet silmissä viestin jälkeen.

– Pyydän anteeksi koko Norjalta. On ikävää tuhota koko viesti muilta, Fosnäs sanoi VG:n mukaan Norjan Viaplayn lähetyksessä.

– Tuntui kuin juoksupyrässä olevalta hamsterilta, joka ei pääse pois.

Fosnäsin suksien pito ei ollut parhaasta päästä tv-kuvien perusteella, ja norjalainen joutui etenemään välillä ylämäkeen tasatyöntöä.

Norja sijoittui lopulta viidenneksi, mikä on maan kehnoin sijoitus vuoden 2006 joulukuun jälkeen. Eroa kärkeen oli maalissa peräti 3 minuuttia ja 40 sekuntia. Myöskään toisen osuuden Mathilde Myhrvold ei onnistunut, ja ero kasvoi kärkijoukkue Ruotsiin reiluun kolmeen minuuttiin.

– Oli vaikeaa menoa tänään. Sanoisin, että vauhti oli ihan hyvää kaksi kierrosta, mutta sitten viimeinen kierros oli liikaa, Myhrvold totesi.

Myhrvold tuurasi viestissä sairastunutta Heidi Wengiä.

Norjan naishiihdon tilanne on tällä hetkellä jopa katastrofaalinen. Heidi Weng oli eilen 20 kilometrin kilpailussa kahdeksas ja Kristin Stavås Skistad on pitänyt maan lippua korkealla sprinteissä. Muuten vuonomaan naishiihtäjillä on ollut vaikeaa.

– Meillä on todella pieni joukkue, asiantuntija Niklas Dyhaug sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat