Iivo Niskasen edessä odotettu kultamatka – lähtöjärjestyksessä kutkuttava yksityiskohta: "Jos on todella tiukka kilpailu"

Suomalaisittain yksi odotetuimpia Pekingin hiihtokilpailuja käydään perjantaiaamuna, kun Iivo Niskanen taistelee olympiakullasta paraatimatkallaan kello yhdeksän alkaen. Kilpailun lähtöjärjestys on myös selvillä.

15 kilometrin kilpailu hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla väliaikalähtönä.

Kilpailuun kenties suurimpana ennakkosuosikkina starttaava Niskanen ampaisee matkaan lähtöjärjestyksessä 64:tenä. Niskasen kisanumero on sama kuin voittoon päättyneessä 15 kilometrin kilpailussa Lahden MM-hiihdoissa vuonna 2017.

Suomalaisen päävastustajana pidetty Aleksandr Bolsunov lähtee matkaan Niskasen jälkeen numerolla 70.

– Jos on todella tiukka kilpailu, takana tuleva saa esimerkiksi stadionille tullessa tietää väliajat reaaliajassa. Mutta jos kilpailijoiden ero on viisi-kymmenen sekuntia, siitä ei ole mitään hyötyä. Jos rahkeissa on yhtään varaa, tuollainen voi antaa kahden-kolmen sekunnin arvoisen lisän, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä arvioi. 

Niskasen ja Bolsunovin välistä starttaavat venäläistykit Ivan Jakimushin(66.) ja Aleksei Tservotkin(68.).

Sprintin olympiakultaa juhlinut, mutta yhdistelmäkilpailussa romahtanut Johannes Hösflot Kläbo lähtee matkaan edellä mainittua joukkoa merkittävästi aikaisemmin lähtönumerolla 42.

Lue myös:

    Uusimmat