Tampereella julkisuutta saanut keltainen anakonda on saanut pikkusisaruksia tänä aamuna Helsingissä.
Uutisoimme viime viikolla Särkänniemen Akvaariosta kadonneesta anakondasta, joka oli kaksi viikkoa karkumatkalla. Poikanen oli juuri saapunut Särkänniemeen.
Käärmeen katoaminen aiheutti suuren etsintäoperaation, jossa jouduttiin purkamaan myös osa niiden terraariosta. Karkuri löytyi kahden viikon päästä yllättäen, kun se oli päättänyt pudottautua akvaariotalon katosta.
Tamperelainen karkuri on saanut tänä aamuna pikkusisaruksia Helsingissä.
Pituudeltaan anakondan poikaset ovat noin 30 senttimetriä, ja todella temperamenttisia.
– Sisukkuutta löytyy roimasti, Jarmo Lanki Helsingin Tropicariosta kertoo.
"Pakkohan se on uteliaan tutkia"
Keltainen anakonda on myrkytön kuristajakäärme, joka on kotoisin Etelä-Amerikasta. Se voi aikuisena kasvaa noin 2–3 metrin pituiseksi.
– Käärme yleensä tutustuu uusiin paikkoihin, ja jos jonkinlainen aukko tai kolo löytyy, niin pakkohan se on uteliaan tutkia, Lanki kertoo.
Lankin mukaan Tropicariossa mahdolliset pakoaukot tarkastetaan ja lukot tuplatarkastetaan.
– Lisäksi täytyy ottaa huomioon käärmeiden ylivertainen kiipeilytaito. Useat lajit pystyvät nousemaan pystysuoraa seinää ylöspäin hyvinkin korkealle, seinässä tarvitaan vain vähän rosoisuutta. Poikaset ovat hyvin kevyitä, suhteessa painoonsa ne ovat todella voimakkaita ja kiipeily mitä erilaisimpiin paikkoihin on mahdollista.
Toisaalta käärmeet eivät myöskään yleensä liiku kovin pitkälle.
– Yleensä, kun käärme on tutustunut uuteen kotipaikkaan ja todennut sen turvalliseksi, ei sillä ole tarvetta lähteä “pakoon”.