Iltalehden oma Iltatyttö on siirtynyt historiaan. Viimeinen otos vähäpukeisista kaunottarista nähtiin lehdessä perjantaina.
– On vähän haikeaa mutta oli kyllä jo vähän väsynytkin sitä vetämään. Olisin halunut itse, että Iltatyttöä uudistetaan, mutta se päätettiin sitten lopettaa, sanoo Iltatytön luoja ja pitkäaikainen valokuvaaja Kari Pekonen.
Kustantajan mukaan Iltatytön suosio oli hiipunut vuosien varrella, ja vähäpukeisten naisten kuvien julkaiseminen on herättänyt myös arvostelua. Pekonen uskoo, että Iltatyttöä jäädään myös kaipaamaan.
– Kyllä se varmaan puhutteli tiettyä kansanosaa.
Ketkä Iltatytöksi sitten halusivat?
– Naishenkilöt, joilla on tietynlaisia narsistisia ominaisuuksia, Iltatytön "isä" kuvaa.
Hetken kuluttua hän kuitenkin lieventää sanomaansa.
– Kyllä Iltatytöksi tuli paljon hyviä ehdokkaita. Viime aikoina on ollut pientä jonoa ja on pitänyt jättää hyviäkin julkaisematta.
Kuvauksista rahaa ja kuvat
– Tytöt saivat kuvista palkkioksi 250 euroa plus matkakulut sekä kuvat itsellensä.
Moni on vuosien varrella miettinyt, kuka keksi kuvattujen tyylit ja järjesti asusteet.
– Tytöt ideoivat kuvat itse ja myös stailasivat ne enimmäkseen itse. Jotkut näkivät tämän eräänlaisena performanssina, ja he selvästi toteuttivat jonkinlaisen haaveen, Pekonen sanoo.
Kauniiden vähäpukeisten nuorten naisten lisäksi lukijoita ovat viihdyttäneet myös kuviin liittyvät tekstit. Entä mistä ne sitten tulivat?
– Tekstit keksivät aluksi tytöt itse. Mutta ne olivat usein suoraan sanottuna vähän huonoja tyyliin ”Torstai on toivoa täynnä”.
– Sen jälkeen niitä alettiin keksiä urheilutoimituksessa, kun iltatyttökin siirtyi urheilusivuille. Pari kertaa on käynyt niin, että on tullut vähän maanantaikappaleita, että urheilutoimittajalla on ollut vähän liian hauskaa.
Vaan mitkä ovat Pekosen tunnot nyt, kun kuvaukset loppuvat?
– Kaikki loppuu aikanaan vaan konsanaan ei milloinkaan.