Ilvekselle iso voitto SM-liigan puolivälierässä – jatkoeräsankarina Eemeli Suomi

Eemeli Suomi Ilveksen sankari – ottelusarja henkiin jatkoerämaalilla 1:38
Eemeli Suomi Ilveksen sankari – ottelusarja henkiin jatkoerämaalilla

Ilves ja KalPa kohtasivat Liigan puolivälierien kolmannessa ottelussa. Trilleri venyi jatkoerään, kuten kaksi aiempaakin näytöstä. Ilves kavensi otteluvoitot 3–2-jatkoerävoitolla 2–1:een. Ratkaisumaalista vastasi Eemeli Suomi.

Ilves siirtyi ottelun avauserässä johtoon Joona Ikosen osumalla. Maaliin oivan esityön tarjoili Simon Stransky.

Toisessa erässä Ilveksellä oli useita paikkoja lisätä johtoaan, mutta Petr Kodytekin tolppalaukausta lähemmäksi eivät tamperelaiset päässeet. Toisen erän loppuhetkillä KalPa kuittasi tilanteen: Saku Salmela niittasi 1–1-tasoituksen ajassa 38:51.

Kolmannessa erässä KalPa tarrasi hetkellisesti kiinni voittoon. Kokenut Tuomas Kiiskinen laukoi terävällä ranteella vierasjoukkueen 2–1-johtoon ylivoiman jälkihöyryillä. Tämän jälkeen KalPa pelasi ottelusarjassa ensimmäiset minuutit johtoasemassa. Kaksi ensimmäistä ottelua se voitti jatkoerämaaleilla, eikä johtanut pelejä sekuntiakaan.

Tuomas Kiiskinen naulaa ison maalin KalPalle 1:10
Tällä osumalla KalPa siirtyi johtoon päätöserässä.

Vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin Ilveksen nelosketjuun tähän otteluun nostettu Santeri Virtanen lakaisi ottelun taas tasoihin ajassa 49:55. Tasoitusmaalin jälkeen Ilves otti selkeästi hallinnan ottelusta.

Kotiyleisö syttyi – Santeri Virtanen ujuttaa 2-2-tasoituksen 3:11
Santeri Virtanen löi kiekon sisään päätöserässä ja tasoitti pelin

Ilves sai kokeilla varsinaisen peliajan loppupuolella myös ylivoimalla, mutta ratkaisua ei syntynyt tässäkään ottelussa 60 minuutin väännön jälkeen.

Jatkoerässä ei ehditty kauaa asetelmia hakea, kun Ilveksen Eemeli Suomi raapaisi kiekon verkkoon ajassa 63:31.

Katso Suomen ratkaisumaali pääkuvan videolta!

Ottelusarja jatkuu KalPan 2–1-komennossa keskiviikkona Kuopiossa. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä voittoa.