Kärpät palasi mitalikantaan SM-liigassa! Tähtipelaaja huudatti kotiyleisöä jatkoerässä

Kärpille pronssia! Teemu Turunen ratkaisee jatkoerässä 1:24
Kärpille pronssia! Teemu Turunen ratkaisee jatkoerässä

Oulun Kärpät on SM-liigan pronssimitalisti kaudella 2023–2024. Joukkue kaatoi KalPan pronssiottelussa maalein 3–2 jatkoerän jälkeen. Ratkaisevan osuman niittasi Teemu Turunen.

Kärpät siirtyi Oulussa kotijohtoon avauserän lopussa Kasper Björkqvistin maalilla. Näistä lukemista lähdettiin erätauolle.

Toisessa erässä KalPa otti kiekollisen hallinnan ottelusta. Vyöry tuotti tulosta ottelun puolivälin tienoilla. Kasper Simontaival nousi tyylikkäästi laidasta ja tasoitti lukemat 1–1:een ajassa 28.19.

KalPa laittoi lisää löylyä heti seuraavassa vaihdossa. Simontaival nousi vahvasti laidalta maalille, josta Aapeli Räsänen huitaisi KalPan 2–1-vierasjohtoon. Kuopiolaisten maalien välillä ehti kulua vain 25 sekuntia.

Kärpät iski kolmannessa erässä ahnaasti mukaan pronssitaistoon. Victor Berglund rusikoi isännät tasoihin ajassa 47.58. Lisää osumia ei varsinaisella peliajalla nähty.

Teemu Turusen rannelaukaus ratkaisi pronssimitalit Kärpille jatkoerässä ajassa 71.08.

Katso Turusen jatkoerämaali pääkuvan videolta!

Kärpät palaa mitalikantaan viiden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran joukkue oli kolmen parhaan joukossa keväällä 2019, kun se pokkasi hopeaa.

KalPa on tällä kaudella lopulta neljäs. Runkosarjan seitsemänneksi sijoittunut nippu kellisti puolivälierissä Tampereen Ilveksen, mutta jäi ilman jalometallia.