Ilves oli romahtaa jälleen! Myös Lukko selvisi säikähdyksellä

Lukko toipui kolmen maalin johtonsa menettämisestä ja rymisteli 6–3-kotivoiton Oulun Kärppiä vastaan jääkiekon SM-liigassa. Myös Ilvekselle oli käydä toisena päivänä peräkkäin kylmät.

Raumalla Lukko johti ottelua Kärppiä vastaan avauserän jälkeen jo 3–0 Ponthus Westerholmin osuttua siirretyn rangaistuksen aikana.

Toista erää ehdittiin pelata kuitenkin vain alle 15 minuuttia, kunnes ottelu oli jo tasoissa. Ville Koivunen viimeisteli läpiajosta erän toisella osumallaan Kärppien 3–3-tasoitusmaalin. Päätöserässä Lukko iski kuitenkin taas kolmesti. Ponthus Westerholmille kirjattiin ottelusta tehot 1+3.

Maalikooste: Lukko - Kärpät 6:34
Maalikooste: Lukko toipui kolmen maalin johdon menettämisen jälkeen Kärppiä vastaan.

Perjantaina Tapparaa vastaan kolmen maalin johtonsa menettänyt Ilves koki lähes samanlaista sokkihoitoa lauantaina Lahdessa. Vieraat menivät jo avauserässä 3–0-johtoon, mutta Pelicans tuli takaisin peliin ja lopulta tasoitti kolmannen erän alussa illan kolmannella ylivoimaosumallaan.

Tupsukorvien pelastajaksi nousi hyvään vireeseen päässyt puolustaja Adam Clendening, joka sivalsi 4–3-maalin pian Pelicansin tasoituksen jälkeen. Oula Palve iski vielä illan toisella maalillaan Ilveksen 5–3-johtoon. Myöhässä jäänhoitokoneen hajoamisen takia alkanut ottelu päättyi myös näihin numeroihin.

Ilves tekee 3-4 maalin 1:06
Adam Clendening päästi Ilveksen piinasta Pelicansin vieraana.

Seitsemän ottelun tappioputkensa perjantaina Lukkoa vastaan katkaissut TPS jatkoi kotivoitolla toisena iltana peräkkäin. Ässät kaatui lukemin 4–1. Turkulaisista Markus Nurmi keräsi tehot 1+1, ja on iskenyt seitsemässä viimeisimmässä pelissä jo 6+2=8 pistettä.

Liigakärki Tappara sai taistella täysillä pisteistä Hämeenlinnasta, mutta ratkaisi päätöserän kahdella osumallaan kamppailun lukemin 5–2.

Tappara tekee 2-4 maalin 1:11
Tapparan Philip Granath lopetti HPK:n pyristelyt Hämeenlinnassa.

Muissa otteluissa JYP kellisti vieraissa Sportin 3–2 ja Jukurit Lappeenrannassa SaiPan 5–4. KalPa kaatoi kotijäällään KooKoon 4–3. KalPan ruotsalaispuolustaja Filip Westerlund iski kaksi maalia.