Tähtensä hyllyttänyt Pelicans vakuuttavaan voittoon – Kärppien lento katkesi kuumassa ottelussa

Kriisin keskellä ollut Lahden Pelicans palasi neljän tappion jälkeen voittojen tielle jääkiekon SM-liigassa. Lahtelaiset hakivat Jyväskylästä vakuuttavan 4–1-voiton JYPistä.

Pelicans lähti otteluun kaoottisista tunnelmista, kun joukkueen tähtipelaaja Ryan Lasch hyllytettiin kokoonpanosta perjantain SaiPa-tappion jälkeen.

Lahtelaiset tulivat kuitenkin väkevästi lauantain otteluun ja johtivat avauserän jälkeen jo 3–1. Kauden avausosumansa tehnyt Konsta Hirvonen osui vielä päätöserässä uudelleen.

Mikkelissä Jukurit katkaisi puolestaan Kärppien neljän ottelun voittoputken 2–0-voitolla. Kotijoukkue johti kamppailua avauserästä lähtien Pekka Jormakan osumalla, kunnes kuumatunteisen ottelun viimeisellä minuutilla Niko Huuhtanen rankaisi tyhjään maaliin ylivoimalla.

Yksi putki näki maaottelutauon kynnyksellä päätöksensä Hämeenlinnassa. Sarjan häntäpäässä viimeistä edellisenä majaileva HPK otti kotonaan 4–3-voiton Lukosta katkaisten kuuden ottelun tappioputkensa.

Helpolla ei voitto HPK:lle tälläkään kertaan tullut. Joukkue johti ottelua toisessa erässä jo 4–1, kunnes vieraat tulivat mukaan Julius Mattilan maalilla rangaistuslaukauksesta.

Päätöserässä Lukon Niclas Almari ajettiin ulos lyötyään HPK:n Veikko Loimarannan poikittaisella mailalla laitaan, mutta tilanne kääntyi raumalaisten alivoimamaaliksi, jolla Ponthus Westerholm toi Lukon jo maalin päähän. Ottelu kuitenkin päättyi Kerholle 4–3.

Niclas Almari jäähy 5 minuuttia 3:26
Lukon Niclas Almari lensi ulos poikittaisesta mailasta Veikko Loimarantaa vastaan.

Muissa otteluissa Ilves haki Vaasasta 6–2-voiton Sportista ja HIFK täydet pisteet KooKoon vieraana niukalla 1–0-voitolla. KalPa kukisti kotikaukalossaan Ässät 4–1 ja liigajumbo SaiPa taipui Tapparalle kotonaan 1–4.