Ilves teki hurjaa SM-liigahistoriaa – vastuuta saanut Eetu Päkkilä takoi hattutempun

Ilves tekee 0-6 maalin ylivoimalla 1:14
Eetu Päkkilä takoi hattutempun – tällä osumalla se varmistui

Ilves oli häikäisevän hyvä jääkiekkoliigan kärkikamppailussa Pelicansin vieraana perjantaina. Tamperelaiset takoivat taululle murskaavat 7–1-lukemat. Voitto oli sarjakärjelle jo seitsemäs peräkkäinen matkaotteluissa.

Samalla tamperelaisjoukkue teki Liiga-ennätyksen vierasvoittojen määrässä yhden kauden aikana. Pelicans-voitto oli Ilvekselle kauden 19:s kolmen pisteen potti.

Ilveksen hahmo oli kolme maalia värkännyt Eetu Päkkilä, joka sai saumansa sekä ykkösketjussa että ykkösylivoimassa. Näytöt olivat kovat.

– Tämä oli liigaurani ensimmäinen hattutemppu. Mukava oli onnistua. Joskus A-junnuissa olen viettänyt viimeksi kolmen maalin iltoja, mutta niistä alkaa olla jo aikaa, sanoi Päkkilä, joka on tehnyt edellisessä kolmessa matsissa komeat kuusi osumaa. Yhteensä Päkkilällä on koossa kymmenen kaappia.

Pelicansissa debytoinut Ben Blood ajettiin päätöserässä ulos, kun hän huitoi takaapäin Jani Nymania viidakkoiskulla käsille. Tuomio oli 5+20 minuuttia ja pelirangaistus. Se oli turhautuneen miehen temppu.

– Tämä oli meille pitkä ilta. Esityksemme oli todella surkea, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat