Ingebrigtsenin lyönyt MM-juoksija lataa tyrmäävän väitteen supertähdestä: "Jos hän ei tajua"

Brittijuoksija Josh Kerr lataa kovaa kritiikkiä norjalaistähti Jakob Ingebrigtsenin suuntaan.

Kerr vei viime kesän MM-kisoissa 1500 metrin juoksun MM-kullan aivan Ingebrigtsenin nenän edestä. 

– Jos hän ei tajua, että hänellä on suuria heikkouksia, hän ei voita ensi vuonna 1500 metrillä kultaa, Kerr pamautti The Sunday Plodcastissa NRK:n mukaan Pariisin olympiakisoihin viitaten.

Kerr paineli viime kesän arvokisafinaalissa hurmiollisesti loppukirissä ohi Ingebrigtsenin, joka oli ylivoimainen suosikki kilpailuun. Hän on matkan hallitseva olympiavoittaja. 

Kerrin mukaan Ingebrigtsenillä on erityisiä vaikeuksia kisoissa, joissa vauhtia ylläpidetään reippaana. Britin mielestä norjalaiskomeetalla on useita heikkouksia.

– Häntä ympäröi niin paljon selkääntaputtelijoita, ettei hän tajua, että hänellä on heikkouksia, Kerr sanoi. 

Ingebrigtsen kohautti Budapestissä kesällä, kun hän juoksi 1500 metrin välierässä voittoon näytöstyyliin. Norjalainen vilkutteli loppusuoralla rehvakkaasti yleisöön. 

– Minusta hän on todella huomionkipeä. Hänen oli tehtävä jotain, jotta hän sai huomion itseensä. Hän on sanonut olleensa kipeä ennen semifinaalia, mutta minusta se oli vain huomionhakua, Kerr paalutti.

Juoksijakaksikon välille syntyi eripuraa mediassa 1500 metrin MM-finaalin ratkettua, kun Ingebrigtsen viittasi Kerriin vain "seuraavana tyyppinä" häviönsä jälkeen.

Kerrin mielestä norjalainen ei osoita hänelle samanlaista kunnioitusta, kuin muita kilpajuoksijoita kohtaan. 

Ingebrigtsen on vasta 23-vuotias, mutta hänen palkintokaappinsa pullistelee jalometallista. Norjalaisella on 1500 metriltä olympiakullan lisäksi kaksi EM-kultaa. 5000 metrillä hän on vienyt kaksi MM-kultaa ja kaksi EM-kultaa. 

NRK yritti saada Ingebrigtseniltä kommenttia Kerrin puheisiin, mutta tuloksetta. 

Lue myös:

    Uusimmat