Trimmattu kiitorata, posliini vai puska? Jokainen saa itse päättää, millainen trimmaus omasta alapäästään löytyy.
Lääkärikeskus Aavan gynekologi Sanna Hänninen muistuttaa, että karvaa kasvaa intiimialueella tärkeästä syystä. Häpykarvojen tehtävä on pitää herkkä intiimialue ilmavana ja poistaa siltä kosteutta. Se myös suojaa aluetta.
– Toki niitä karvoja ajellaan, ei se ihan kiellettyä ole, Hänninen toteaa.
Karvoitus suojaa myös bikinialueen herkkää ihoa, esimerkiksi vaatteiden hankaukselta. Häpykarvojen tehtävänä on lisäksi vaikuttaa feromoneihin, joita elimistö välittää potentiaalisille kumppaneillemme.
LUE MYÖS: Malli peitti intiimipaikat alastomasta rantakuvastaan – unohti kuitenkin sensuroida jotain oleellista: "Kun sen kerran näkee, sitä ei enää voi olla näkemättä"
"Jos on jokin tapa, johon on tottunut..."
Punaiset näpyt, karvatupentulehdukset sekä sisäänpäin kasvaneet karvat ovat yleisiä häpykarvojen poistamisen aiheuttamia ongelmia.
– Pitää tasapainotella sen välillä, että aiheuttaako se ärsytystä ja onko siitä haittaa, Hänninen pohtii.
Karvanpoistoon on lukuisia erilaisia tyylejä, kuten sheivausta, vahausta, leikkaamista, epilaattorilla nyppimistä ja laserilla poistamista. Kaikilla niistä on omat hyvät ja huonot puolensa.
– Jos on jokin tapa, johon on tottunut, eikä siitä mitään kummallista ärsytystä tai haittaa tule, niin sitä voi ihan hyvin jatkaa, Hänninen toteaa.
Mitä alapääkarvoitukseen tulee, tärkeintä on tuntea itse olonsa hyväksi oman intiimialueensa kanssa. Karvoista ei ole pakko hankkiutua eroon, jos niin ei halua. Karvojen ei myöskään tarvitse antaa rehottaa, jos se tuntuu itsestä epämiellyttävältä.