Islantilaisjätti Hafthor Julius Björnsson kiskaisi maailmanennätyksen

Islantilainen voimamies Hafthor Julius Björnsson on kiskaissut uuden tynnyrinheiton maailmanennätyksen.

"Thor" Björnsson heitti 15-kiloisen tynnyrin 7,77 metrin korkeudessa olleen riman yli. ME syntyi lauantaina Coloradon Lovelandissa Strongest Man On Earth -kilpailussa. 

Vaikka tynnyri lensi reippaasti yli riman, maailmanennätykseksi kirjataan korkeus, johon rima oli asetettu.

Maailmanennätys koheni yhdellä sentillä. Edellistä ME:tä 7,76 jakoi kolme miestä, Wesley Derwinsky, Tom Stoltman ja Mitchell Hooper, jotka tekivät tuloksensa toukokuussa Maailman vahvin mies -kilpailussa.

206-senttinen islantilaisjätti Björnsson on osoittanut taitavansa tynnyrinheiton eripainoisilla tynnyreillä. Hänellä on paljon lajin maailmanennätyksiä, mukaan lukien ME:t 12,5 kilon ja 25 kilon tynnyreillä tuloksin 8,54 ja 6,00 metriä.

Hooper kokonaisvoittoon

Björnsson voitti viikonloppuna käydyssä voimamiestähtien Strongest Man On Earth -kilpailussa viisi lajia kahdeksasta. Hänen kokonaistulostaan verottivat kuitenkin pystypunnerrussuoritukset.

Strongest Man On Earthin kokonaisvoittoa juhli kanadalainen Mitchell Hooper 117 pisteellä ja Björnsson sijoittui toiseksi 108 pinnalla.

Björnsson on voittanut Maailman vahvin mies -kilpailun vuonna 2018. Hänellä on vuodelta 2020 nimissään maastavedon maailmanennätys 501 kilolla, ja hän on kokeillut 2020-luvulla myös nyrkkeilyä.

Björnsson tunnetaan niin ikään Game of Thrones -sarjasta, jossa hän näytteli Gregor Cleganea eli Vuorta.

Lue myös:

    Uusimmat