Isossa helsinkiläishotellissa palohälytys yöllä, osa vieraista nukkui makeasti aamuun asti – näin hotellista kommentoidaan

Helsingissä sijaitsevassa Scandic Park -hotellissa on tapahtunut vesivahinko, jota poliisi epäilee tahallaan aiheutetuksi. Hotellissa yöpynyt pariskunta ihmettelee, miksi palohälytys ei herättänyt heitä yöllä.

Vesivahinko tapahtui Mannerheimintiellä Töölössä sijaitsevassa hotellissa viime yönä puolen yön aikoihin.  

Vuoto sai pelastuslaitoksen alustavan arvion mukaan alkunsa yhdestä kahdeksannen kerroksen huoneen sprinkleristä, päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Manninen kertoi aamulla MTV Uutisille.

Poliisin iltapäivällä lähettämän tiedotteen mukaan hotelli tyhjennettiin tapahtuneen takia kokonaan asiakkaista. Poliisi kertoo MTV Uutisille saaneensa tiedon hotellin evakuoinnista hotellin edustajalta.

– Tulipaloa ei havaittu hotellissa. Sprinklerin laukeaminen aiheutti kuitenkin mittavat vesivahingot, poliisi kertoo.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona.

Osa vieraista ei kuullut palohälytystä

MTV Uutisten tietojen mukaan ainakaan yksi hotellissa yöpynyt, Helsinkiin lomailemaan tullut keski-ikäinen pariskunta ei ollut kuullut palohälytystä eikä tapahtuneesta annettuja kuulutuksia.

– Menimme vaimoni kanssa nukkumaan Scandic Park -hotellissa perjantai-iltana noin kello 23. Heräsin lauantaiaamuna hiukan ennen kahdeksaa ja huomasin samassa hotellissa toisessa huoneessa vieraana olleelta pojaltani tulleen viestin, että hotellissa oli ollut yöllä palohälytys ja asukkaita oli pyydetty lähtemään ulos, mies kertoo MTV Uutisille.

– Poikani oli perheineen ollut ulkona noin tunnin ja toisen tunnin hotellin aulatiloissa. Me emme olleet vaimoni kanssa yöllä kuulleet mitään hälytystä käytävältä emmekä myöskään minkäänlaista kuulutusta huoneeseen. Nukuimme kaikesta tietämättä rauhallisesti lauantaiaamuun kello kahdeksaan asti. Olimme järkyttyneitä, kun saimme vasta aamulla pojaltamme tietää hotellin evakuoinnista.

Parsikuntaa ihmetyttää se, miksi kaikki eivät kuulleet hälytystä ja mitä olisi tapahtunut, jos hälytyksen aihe olisi ollut tulipalo ja jos tilanne olisi ollut oikeasti vaarallinen.

Pariskunnan puhelimet olivat yön ajan äänettömällä.

"Ei varsinaista vaaratilannetta"

Scandicin viestintäpäällikkö Johanna Uimonen kertoo, että palohälytys oli mennyt yöllä kaikkiin hotellin kolmeen osaan ja koko taloon.

– Kuukausittain meillä kaikki tarkastetaan, koska turvallisuus on meille todella tärkeätä. Tässä tapauksessa paloviranomaiset olivat todenneet, että koska kyseessä oli sprinklerivaurio, kaikkia huoneita ei lähdetä tarkastamaan. Jos on jokin muu [tilanne päällä], palomiesten kanssa lähdetään käymään huoneita läpi ja varmistetaan se, että kukaan ei jää huoneisiin.

– Tässä tapauksessa, kun ei ollut varsinaista vaaratilannetta, sitä ei tehty. Ja viranomainenhan kertoo aina, mitä pitää tehdä ja me toimimme heidän määräystensä ja ohjeidensa mukaisesti.

Hotelli on toiminnassa

Uimosen mukaan vesivahingon takia on tällä hetkellä poissa käytöstä pari, kolme hotellihuonetta.

– Siellä ovat nyt kuivurit päällä ja maanantaina tekninen tiimi tarkistaa tilanteen ja selviää, mitä tehdään.

– Tärkeintä on, että hotelli on toiminnassa ja kaikki on siinä mielessä kunnossa, Uimonen kommentoi MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat