Israel jatkaa suurhyökkäystään miehitetylle Länsirannalle kolmatta päivää

Israelin armeija sanoo tappaneensa tänään tehdyssä ilmaiskussa kolme palestiinalaista, joiden se väittää olevan äärijärjestö Hamasin taistelijoita.

Israelin armeija sanoo tappaneensa kolme palestiinalaista tänään tehdyssä ilmaiskussa Israelin miehittämälle Länsirannalle. Armeija väittää kuolleiden olevan äärijärjestö Hamasin taistelijoita.

Silminnäkijät kertovat uutistoimisto AFP:lle, että isku osui autoon Jeninin kaupungin kaakkoispuolella. AFP:n toimittaja näki ensihoitajien nostavan ihmisjäänteitä autosta.

Israelin varhain keskiviikkoaamuna käynnistämä hyökkäys on poikkeuksellisen laaja. Israelin joukot vetäytyivät myöhään eilen muista Länsirannan kaupungeista, mutta taistelut ovat jatkuneet Jeninin ympäristössä.

Aiemmin kerrottiin, että Israelin joukot ovat surmanneet operaation alettua ainakin 16 palestiinalaista. Palestiinalaisviranomaiset ovat vahvistaneet Israelin armeijan ilmoittaman uhriluvun.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres on tuominnut operaatiot ja vaatinut niiden pysäyttämistä. Hän tuomitsi ilmaiskut siviilikohteisiin sekä siviilien ja lasten kuolemat.

Israel on kutsunut kaupunkeihin ja pakolaisleireille kohdistamiaan iskuja Länsirannalla terrorisminvastaisiksi operaatioiksi.

Lue myös:

    Uusimmat