Israel aloitti "operaation" Länsirannalla, ainakin kaksi ihmistä surmattu

Palestiinalaisviranomaisten mukaan Israelin iskuissa Länsirannalla on kuollut satoja palestiinalaisia sitten viime lokakuun.

Israelilaisjoukot ovat surmanneet ainakin kaksi ihmistä miehitetyllä Länsirannalla, kertoo alueella toimiva palestiinalaisten terveysministeriö.

Israelin asevoimien edustaja kertoi maan aloittaneen operaation Länsirannan pohjoisosassa sijaitsevissa Jeninin ja Tulkarmin kaupungeissa. 

Asevoimien edustajan mukaan operaation tarkoituksena on terrorismin estäminen.

Palestiinalaisten terveysministeriön mukaan 25- ja 39-vuotiaat miehet surmattiin Jeninissä.

Qatarilaismedia al-Jazeeran arabiankielisen osaston mukaan israelilaisjoukot ovat sulkeneet kaikki kulkureitit Jeniniin. 

Al-Jazeeran mukaan palestiinalaisten virallinen uutistoimisto Wafa raportoi israelilaisten sotilasajoneuvojen piirittävän kahta sairaalaa Tulkarmissa. 

Lisäksi sotilasajoneuvoja on qatarilaismedian mukaan tuotu useille Tulkarmin kaduille sekä Nur Shamsin pakolaisleirin sisäänkäynnille.

Viisi kuoli maanantaina ilmaiskussa

Maanantaina Israelin Länsirannalla tekemässä ilmaiskussa kuoli palestiinalaisviranomaisten mukaan ainakin viisi ihmistä.

Israelin asevoimat kertoi tehneensä ilmaiskun operatiiviseen keskukseen Nur Shamsin alueella. Israel ei kuitenkaan antanut tietoa iskun uhreista eikä siitä, kuka tarkalleen oli iskun kohteena.

Väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet Länsirannalla sen jälkeen, kun äärijärjestö Hamas 7. lokakuuta hyökkäsi Israeliin ja Israel aloitti omat sotatoimensa Hamasin hallitsemalla Gazan kaistalla.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan Israelin operaatioissa Länsirannalla on kuollut yli 640 palestiinalaista lokakuun alun jälkeen.

Israel miehittää kansainvälisen oikeuden vastaisesti Länsirantaa ja on perustanut alueelle muun muassa laittomia siirtokuntia.

Siirtokuntien perustaminen on tarkoittanut palestiinalaisten ajamista pois kotialueiltaan.

Lue myös:

    Uusimmat