Israelin armeija sanoo aloittaneensa terroristien puhdistusoperaation sairaalassa

Israelin armeija sanoi AFP:lle aloittaneensa terroristien puhdistusoperaation sairaalassa.

Israelin joukot tekivät ratsian sairaalaan Khan Yunisisissa Gazan kaistan eteläosassa, kertoi sairaalaa johtava palestiinalaisten Punainen Puolikuu perjantaina.

Sen lausunnon mukaan israelilaisjoukot ryntäsivät al-Amalin sairaalaan ja suorittivat siellä etsintöjä. Tätä ennen joukot olivat viikkokausia piirittäneet sairaalaa, joka joutui torstaina kiivaan ristitulen keskelle taisteluissa.

Myös Israelin armeija vahvisti sen joukkojen suorittaneen operaation sairaalassa.

– Tarkasti suunniteltu puhdistusoperaatio on aloitettu terroristien paikantamiseksi ja terroristien infrastruktuurin purkamiseksi. Tiedustelutiedot ovat osoittaneet Hamasin harjoittavan terroristitoimintaa al-Amalin sairaalassa Khan Yunisissa, Israelin asevoimista kerrottiin uutistoimisto AFP:lle perjantaina iltapäivällä.

Palestiinalaisten Punaisen Puolikuun mukaan se ei saanut ratsian jälkeen enää yhteyttä sairaalan työntekijöihin.

Tuhansia ihmisiä evakuoitu aiemmin

Aiemmin tällä viikolla Punainen Puolikuu kertoi, että al-Amalin sairaalasta ja läheisestä järjestön Khan Yunisin päämajasta oli evakuoitu noin 8 000 ihmistä taistelujen tieltä. Järjestön evakuoinnista julkaisemassa videossa näkyi, kuinka lääkäri työnsi iäkästä naista kadun läpi sairaalasängyssä.

Evakuoinnin jälkeen rakennuksiin jäi järjestön mukaan vielä kymmeniä ihmisiä.

Sodankäyntiä koskevien kansainvälisten sopimusten mukaan sairaaloita tulee suojella taisteluilta, mutta Gazan kaistalla sairaaloihin on isketty toistuvasti viimeisten neljän kuukauden aikana.

Järjestö on viime päivinä pyytänyt toistuvasti tarvikkeita ja suojelua ja kertonut sairaalassa kärsityn vakavasta hapen, lääkkeiden ja polttoaineen puutteesta. Toiminnassa olevat harvat sairaalat tarvitsevat polttoainetta sähkögeneraattoreihinsa, joita ilman ne jäisivät kokonaan ilman sähköä.

YK:n mukaan vain hieman yli kolmannes alueen sairaaloista on yhä toiminnassa ja nekin enää rajoitetusti.

Lue myös:

    Uusimmat