Italia tarjoaa napolilaista pitsantekotaitoa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.
Aineettomaksi kulttuuriperinnöksi katsotaan ilmiöt, jotka periytyvät edellisiltä sukupolvilta ja säilyvät elävinä. YK:n kulttuuri- ja tiedejärjestön Unescon listalla ovat esimerkiksi Välimeren ruokavalio ja virolainen savusaunaperinne.
Napolilainen pitsa keksittiin vuosien 1715 ja 1725 välillä. Sille on tyypillistä erittäin ohut pohja, joka paistetaan nopeasti rapeaksi kiviuunissa tammitulen loimussa. Napolilaispitsalle ominaisia täytteitä ja makuja ovat hapan tomaatti, mozzarella, oregano, valkosipuli sekä basilika.
Ensimmäinen Margherita-pitsa paistettiin vuonna 1889. Perimätiedon mukaan kuuluisa pitsa syntyi, kun Italian kuningatar Margherita pyysi erästä napolilaista pitsantekijää kehittämään ruokalajin kansalle.