Jääkö Patrik Laine ulos Leijonista? Näin Antti Pennanen vastaa

HIFK-tähdet eivät mukana Leijonissa – näin päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ensivalintojaan 1:19
HIFK-tähdet eivät mukana Leijonissa – näin päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ensivalintojaan

”Haastavaa, kun ei pääse pelaamaan.”

Näin Leijonien tuore päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi Patrik Laineen tilannetta NHL:ssä.

Laine, 26, vaihtoi kesällä seuraa, kun hänet kaupattiin Columbus Blue Jacketsista Montreal Canadiensin nuttuun. Siirto tapahtui sen jälkeen, kun Laine vapautettiin NHL:n ja sarjan pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmasta, johon hän hakeutui mielenterveysongelmien takia.

Laine kuitenkin loukkaantui uuden kauden alla, kun hän jäi harjoitusottelussa Toronto Maple Leafs -hyökkääjän Cedric Paren polvitaklauksen alle.

Tämä oli ikävä takaisku myös Leijonien isoa turnausta ajatellen.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat osallistuu helmikuussa neljän maan NHL-turnaukseen, missä mukana ovat myös Kanada, Ruotsi ja USA. Kyseisen turnauksen nimilistat pitää lyödä lukkoon jo marraskuun lopulla.

Tämä tietää sitä, että Laine ei välttämättä pääse pelaamaan ollenkaan takarajan alla.

Leijonien päävalmentajalta Antti Pennaselta kysyttiin maanantaina, että pitääkö Laineen nimi vetää yli neljän maan turnauksen suhteen? Pennanen vastasi ainakin tässä vaiheessa, että ei.

– Ei voi vielä vetää ei, Pennanen sanoi.

– Tilanne on tietenkin haastava, kun hän ei pääse pelaamaan. Mutta että pitääkö nimi vetää yli, niin ei, koska nimeämisestä on vielä aika pitkä matka helmikuuhun ja turnauksen alkuun. Tuossa välissä voi tapahtua kaikenlaista. Pelaajia voi loukkaantua ja niin edelleen. Eli ei vedetä vielä yli ei, Pennanen totesi.

Pennaselta tiedusteltiin myös turnauksen säännöistä juuri Laineen tilanteen kautta. Pennaselta kysyttiin skenaariosta, missä Laine nimettäisiin joukkueeseen mukaan ja tämä ei siltikään pystyisi pelaamaan. Kysymys kääntyi siihen, että voisiko Leijonat tässä tapauksessa nimetä korvaajan hänen tilalleen?

– Tuo on hyvä kysymys. Sen tiedän, että jos nimeämme pelaajan ja hän loukkaantuu nimeämisen jälkeen, niin sitten hänet voi korvata. Mutta jos nimeämme loukkaantuneen pelaajan, joka ei sitten pysty pelaamaan, niin voimmeko korvata hänet? Pitää selvittää, Pennanen pohti.

Pennanen löysi kuitenkin vastauksen kysymykseen.

– Se mikä tässä rajoittaa, on se, että Lainetta ei välttämättä voi nimetä nyt takarajan yhteydessä mukaan, koska hänen pitää olla NHL-rosterissa mukana. Hän on nyt loukkaantuneiden listalla.

– Tuolla on monta monessa, että milloin pitää nimetä, miten julkaistaan ja niin edelleen, Pennanen perkaa.

Neljän maan turnaukseen osallistuvien joukkueiden nimilistat julkaistaan joulukuun alussa. Itse turnaus käydään helmikuun 12.–20. päivä Kanadan Montrealissa ja Yhdysvaltojen Bostonissa.

Lue myös:

    Uusimmat