Jääskeläinen ei kaipaa taukoa

Boltonin ja Suomen A-maajoukkueen ykkösmaalivahti Jussi Jääskeläinen rauhoittuu perheineen joulunviettoon Englannissa. Rauha ei kuitenkaan kestä kauaa, sillä jo joulupäivänä alkaa keskittyminen Tapaninpäivän vierasotteluun Evertonia vastaan. Englannissa ei monen muun tapaan vietetä joulutaukoa lainkaan – eikä Jääskeläinen sellaista edes kaipaa.

- Olen tietysti tottunut tähän, sillä olen ollut Englannissa jo kymmenen vuotta. Täällä joulunajan otteluilla on vahvat perinteet, varsinkin Tapaninpäivän peleillä. Toivon, etteivät nämä perinteet muutu. Jalkapallo kuuluu brittiläiseen joulunajan viettoon, Jääskeläinen sanoi.

- Mielestäni on parempi, että pelitahti ja –tuntuma pysyvät yllä. Pidän englantilaisesta tavasta, että pelit pelataan ilman mitään taukoja kauden alusta loppuun. Se sopii minulle.

Jääskeläinen ja muut suomalaispelaajat saavat Englannissa sen edun, että joulupukki vierailee kotimaiseen tapaan jo aattona. Englannissa lahjat jaetaan vasta joulupäivänä.

- Aatto vietetään perheen parissa rauhassa. Myös suomalaiset tavat ovat kunniassa siitä huolimatta, että olemme asuneet Englannissa jo kauan. Joulupäivänä ajatukset kääntyvät sitten hiljakseen Everton –peliin, vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Jääskeläinen kertoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat