"Jäätävän kova aika" – Ella, 15, paineli huiman SE:n yleisurheilussa

Ella Rautawaara, 15, käveli 3 000 metrillä sisäratojen Suomen ennätyksen 17- ja 19-vuotiaiden ikäluokassa. Espoon Arenalla Rautawaaralle kellotettu 13.00,90 on lisäksi Suomen kaikkien aikojen viidenneksi paras noteeraus naisten sarjassa.

– Onhan se jäätävän kova aika, mutta ei mitenkään yllättävä, Rautawaaran valmentaja Jani Lehtinen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Hallikauden kilpailut menevät Ellalta harjoittelun lomassa, tämä sekä aikuisten ja nuorten SM-kilpailut.

Espoon Tapioita edustava Rautawaara käveli kilpailussa tasaisen varmaan tahtiin. Nopeimman ja hitaimman kierroksen ero oli alle sekunnin.

Rautawaara voitti kilpailun ajallaan 13.00,90 ylivoimaisesti. Toiseksi sijoittui Karhulan Katajaisten Aliisa Kiiski ajalla 14.14,70.

19-vuotiaiden naisten ikäluokan aiempi SE oli Enni Nurmen 13.07,98 vuodelta 2016. Rautawaara oli itse tehnyt edellisen 17-vuotiaiden SE:n 13.14,2 viime vuonna.

Taika Koilahdelta parasta kolmeen vuoteen

Kupittaan avoimissa Varsinais-Suomen hallimestaruuskilpailuissa Taika Koilahti hyppäsi puolestaan voittoon parhaalla tuloksellaan kolmeen vuoteen: 620 senttiä.

Turun Weikkoja edustavan Koilahden ennätys ulkoa on 669 vuodelta 2019. Hallissa hän on parhaimmillaan hypännyt 646 vuonna 2021.

Turun Urheiluliiton Sisu Saarinen juoksi 800 metrillä 15-vuotiaiden poikien sisäratojen SE:n 2.01,25. Tomi Lehdon kymmenen vuoden takainen entinen SE kohentui 0,89 sekuntia.

Paraurheilijoiden kuulantyönnössä rikottiin kaksi Suomen ennätystä: Turun seudun Kenttäurheilijoiden Pasi Heikkilä pukkasi 9,41 luokassa 34 ja seuratoveri Christian Johansson 6,24 luokassa 33. Molemmat ovat saaneet virallisen luokituksen tänä talvena.