Pikamatkoilla pamahti Suomen ennätyksiä – Rasmus Vehmaa, 19, huimalla sijalla maailmantilastossa

Jyväskylän Hipposhallissa käytävissä yleisurheilukilpailuissa on syntynyt uusia Suomen ennätyksiä. Viljami Kaasalainen juoksi niitä peräti kaksi.

Rasmus Vehmaa juoksi jo kolmatta kertaa tänä talvena 60 metrin aitojen Suomen ennätyksen 19-vuotiaiden sarjassa. Hän paineli uudeksi SE:ksi 7,61.

– Reaktio lähtölaukaukseen oli luvattoman huono, mutta juoksu imi nyt todella hyvin, kisan voittanut Vehmaa sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustavan Vehmaan viikko sitten Helsingissä aitoma aiempi Suomen ennätys oli 7,65. Hän oli juossut Jyväskylässä alkuerän aikaan 7,70.

Vehmaa on 19-vuotiaiden kuluvan hallikauden maailmantilastossa peräti toisena. Kärkipaikkaa pitää britti Noah Hanson ajalla 7,58.

–7,5-alkuinen aika on minulle täysin mahdollinen tälle kaudelle, 19-vuotias Vehmaa arvioi.

Kaasalainen halli-SE:hen

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Viljami Kaasalainen pinkoi suhteellisen harvinaisten 150 ja 300 metrin matkojen sisäratojen Suomen ennätykset 15,94 ja 33,74.

– Ei todellakaan ollut huono kisa olosuhteisiin nähden. 150 metriä oli minulta aika nappijuoksu. 300 metriä oli vähän löysä. Jalat tuntuivat väsyneeltä, mutta yllättävän hyvin se kulki, kisat voittanut Kaasalainen sanoi.

Niin ikään Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Konsta Alatupa puolestaan paineli 200 metrin ennätyksensä ja talven kotimaisen kärkituloksen lukemiin 21,24. Tulos on Suomen kaikkien aikojen hallitilaston viidenneksi paras. Alatupa kohensi omaa halliennätystään 0,20 sekuntia. 

Vehmaan kaksoisvelikin vahvana

Yhtenä lisäpoimintana Rasmus Vehmaan kaksoisveli Kasperi Vehmaa voitti 19-vuotiaiden miesten pituushypyn talven kotimaisella kärkituloksella 750.

Kasperi Vehmaa on parhaimmillaan hypännyt pituutta ulkona 784 ja hallissa 773. Molemmat tulokset ovat viime vuodelta.

Lue myös:

    Uusimmat