Jakob Ingebrigtsen murskasi maailmanennätyksen!

Jakob Ingebrigtsen murskaa 3000 metrin maailmanennätyksen hurjalla juoksulla 3:22
Jakob Ingebrigtsen pokkasi 50 000 dollarin palkinnon ME-ajastaan.

Norjan Jakob Ingebrigtsen juoksi Sleesian Timanttiliigassa 3000 metrin maailmanennätyksen ajalla 7.17,55.

Ingebrigtsenin juoksun viimeisen kierroksen voi katsoa jutun ylälaidan videolta.

Ingebrigtsen alitti Daniel Komenin vanhan ME-ajan yli kolmella sekunnilla ja paransi omaa edellistä ennätystään käsittämättömästi yli kuusi sekuntia.

–  Se (ME) merkitsee paljon. Tiesin, että minulla on mahdollisuus haastaa ME-aika, mutta näin kovaa juoksemista en olisi uskonut. En koskaan juokse harjoituksissa täysillä, joten täysin rehellinen ollakseni en osaa ennustaa, kuinka kovaa pystyn juoksemaan, Ingebrigtsen kommentoi juoksuaan.

Kisan ensimmäinen kierros juostiin noin minuuttiin, mutta se oli ainoa vaihe, kun norjalaisella oli hankalaa.

– Ensimmäisellä kierroksella vauhti oli aika kovaa, mutta sen jälkeen tuntui paremmalta. Pääsin eroon jännityksestä. Kisan keskivaiheilla löytyi hyvä rytmi. Piti löytää vauhti laktaateista huolimatta ja onnistuin siinä. Viimeiset kaksi kierrosta onnistuin vielä lisäämään vauhtia. Olen erittäin onnellinen, Ingebrigtsen analysoi maailmanennätysjuoksuaan.

Ingebrigtsenin jälkeen maaliin tuli Etiopian Berihu Aregawi, joka kellotti ajan 7.21,28, jolla hän kiilaa maailman kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi.

Ingebrigtsen on kaksinkertainen olympiavoittaja. Pariisissa hän otti kultaa 5000 metrillä, mutta jäi 1500 metrin kisassa ilman mitalia. 3000 metriä ei kuulu arvokisojen ohjelmaan.

Klo 17.46 lisätty Ingebrigtsenin kommentit.

 

Lue myös:

    Uusimmat