Jakob Ingebrigtsen lähti puolimaratonille – sortui älyttömään virheeseen

Jakob Ingebrigtsen oli Tulosruudun haastattelussa Brysselin Timanttiliigassa.

1 500 ja 5 000 metrin erikoismies Jakob Ingebrigtsen juoksi puolimaratonin sunnuntaina Kööpenhaminassa ensimmäistä kertaa. Ingebrigtsen lähti matkaan aivan liian kovaa ja katkesi totaalisesti noin juoksun puolivälissä.

Norjalainen Ingebrigtsen lähti liikkeelle aivan hurjaa vauhtia tähtäimenään maailmanennätys 57 minuuttia ja 31 sekuntia. 10 kilometrin jälkeen norjalainen kuitenkin hyytyi totaalisesti. Hän keskeytti juoksun hetkeksi ja jäi nojailemaan polviinsa.

– Jos matkan varrella ei olisi ollut niin paljon kannustusta, en olisi luultavasti päässyt maaliin asti, Ingebrigtsen sanoi NRK:n mukaan.

Ingebrigtsenille puolimaratonkisa oli hänen uransa ensimmäinen. 21,95 kilometrin tuntivauhti oli tällä kertaa liikaa, ja pitää myös muistaa, että hän kisasi vain kaksi päivää aikaisemmin Timanttiliigan finaalissa Brysselissä 1 500 metriä.

– Juoksin niin kovaa kuin pystyin niin kauan kuin kykenin, kunnes tuli stoppi, Ingebrigtsen kertoi taktiikastaan.

2 000 ja 3 000 metrin maailmanennätystä halluussan pitävä Ingebrigtsen jatkoi pysähdyksen jälkeen samalla mentaliteetilla.

– Juoksin, kunnes tuntui että kuolen, ja pysähdyin. Juoksin taas, kunnes olin jälleen kuolemaisillani ja pysähdyin. Se ei luultavasti ole kovin järkevä tapa juosta puolimaratonia, norjalainen myönsi.

Alla olevassa kuvassa Filip Ingebrigtsen yrittää saada pikkuveljeään jaloilleen maalintulon jälkeen.

Jos kuva ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Ingebrigtsenin loppuaika painui lukemiin 1.03.13, ja hän oli lopputuloksissa 34:s. Kisan voitti Sabastian Sawe ajalla 58.05. Maalissa nähtiin totaalisen uupunut norjalainen, joka makasi maassa ja haukkoi henkeään lopen uupuneena.

Kymmeneen kilometriin Ingebrigtsen tuli Norjan ennätysajassa 27.27. Alta voi tutustua Ingebrigtsenin väliaikoihin ja keskivauhteihin.

5 km: 13.54 (kilometrivauhti 2.47)
10 km 27.27 (kilometrivauhti 2.43)
15 km: 43.43 (kilometrivauhti 3.16)
20 km: 60.03 (kilometrivauhti 3.17)
21,1 km: 63.13 (kilometrivauhti 2.53)

– Otan Norjan ennätyksen mukaani. On hassua, että se on virallinen, mutta vauhti taisi olla liian kovaa. 10 kilometrin kohdalta oli uskomattoman pitkä matka maaliin, mutta olen onnellinen, että pääsin sinne, Ingebrigtsen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat