Jalkapalloilija Maddyn, 27, elämä päättyi äkillisesti – veljeltä kovia syytöksiä seuralle

Jalkapalloilija Maddy Cusackin elämä päättyi 20. syyskuuta 2023 vain 27 vuoden iässä. Nyt Cusackin veli Richard Cusack on kritisoinut voimakkaasti The Telegraphin haastattelussa Cusackin edustamaa Sheffield Unitedia.

Cusack pelasi neljä ja puoli kautta Sheffield Unitedin riveissä ja pelannut eniten otteluita seurassa. Perhe kertoi aiemmin, että Cusack kärsi vakavasta masennuksesta, joka johtui päävalmentaja Jonathan Morganin tulosta seuraan. Perheen mukaan Morgan häiriköi ja kiusasi Cusackia. 

Morgan on kieltänyt syytökset ja todennut, että yritti auttaa Cusackia. Perhe on kuitenkin kertonut, että Morgan olisi kutsunut Cusackia sekopääksi ennen tämän äkillistä poismenoa. Englannin jalkapalloliitto avasi tutkinnan tapauksesta tammikuussa ja vain kuukautta myöhemmin Morgan erotettiin tehtävästään.

Potkujen taustalla oli se, että Morgan oli ollut aiemmin suhteessa kolmen vuoden ajan teini-ikäisen pelaajan kanssa. 

Richard Cusackin mukaan Sheffield United osoitti vuosi sitten kunnioitusta sisartaan kohtaan, mutta ei ole sen jälkeen tehnyt mitään muiston kunnioittamiseksi tai vakuuttaakseen läheisille, ettei hänen kuolemansa ollut turha.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"He eivät tainneet kohdella häntä kuin siskoa?"

Sheffield United ilmoitti joulukuussa, ettei se ollut löytänyt todisteita kiusaamisesta tai epäsopivasta käytöksestä. Cusackin mukaan seurasta ei ole tämän jälkeen kuulunut mitään, eikä he ole tukeneet Maddyn kunniaksi perustettua rahastoa, joka auttaa naisjalkapalloilijoita. 

Seura ei ole myöskään vastannut ehdotukseen, että Cusackin pelinumero kahdeksan jäädytettäisiin hänen kunniakseen. Sheffield United kuvaili Cusackia hänen kuolemansa jälkeen "rakastetuksi siskoksi".

– He eivät tainneet kohdella häntä kuin siskoa? Ihmiset näyttävät aliarvioivan tapahtuneen vakavuuden. Kulttuuri on sellaista, että yritetään kehittää lajia, älä uskalla sanoa mitään pahaa naisjalkapalloilusta, Richard Cusack kertoi.

Veljen mukaan ei ollut parempaa tunnetta kuin katsoa Maddyn pelaamassa jalkapalloa.

– Meistä yksi oli aina paikalla. Äiti ja isä kulkivat edestakaisin kaikki sunnuntai-iltapäivät ja minä olin paikalla aina kuin pystyin. Sunnuntait eivät ole enää samanlaisia minulle. 

Cusackin perhe keskittyy nyt varmistamaan, ettei Englannin jalkapalloliiton tutkimuksessa käy kuten Sheffield Unitedin vastaavassa. Yksi parlamentin edustajista oli todennut seuran teettämästä tutkimuksesta, että siinä oli ollut melkoisen vakavia virheitä. 

Nyt vuosi kuoleman jälkeen Sheffield Unitedin muisti miesten Championship -ottelussa Maddy Cusackia. Sheffieldille maalin tehneellä Gustavo Hamerilla oli pelipaitansa alla paita, jossa oli Cusackin nimikirjaimet sekä pelinumero.

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä MIELI Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

 

Lue myös:

    Uusimmat