Ex-huippupelaaja Graham Thorpe päätyi järkyttäneeseen ratkaisuun: "Hän todella uskoi, että voisimme paremmin ilman häntä"

Englantilainen krikettilegenda Graham Thorpe, 55, päätti elämänsä viime viikolla. Thorpen perhe haluaa lisätä tietoisuutta mielenterveysongelmista.

Graham Thorpe oli Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan yksi sukupolvensa parhaista lyöjistä kriketissä. Hän toimi urallaan Englannin maajoukkueen kapteeninakin ja pelasi MM-kisoissa vuosina 1996 ja 1999. 

Vuonna 2005 päättyneen pelaajauransa jälkeen Thorpe toimi valmentajana ensin Australiassa ja sittemmin kotimaassaan Englannissa, jonka maajoukkuetta hän oli luotsaamassa.

Englannin ja Walesin krikettiliitto kirjoitti, että Thorpe oli "enemmän kuin yksi Englannin kaikkien aikojen lyöjistä, krikettiperheen rakastettu jäsen, jota fanit kaikkialla maailmassa kunnioittivat".

"Olemme järkyttyneitä"

Thorpe ei kuitenkaan voinut viimeisten parin vuoden ajan hyvin, vaan kärsi vaimonsa Amandan mukaan masennuksesta ja ahdistuksesta. Graham yritti vaimonsa mukaan itsemurhaa jo toukokuussa 2022 ja oli sen jälkeen pitkään teho-osastolla.

– Siitä huolimatta, että hänellä oli vaimo ja kaksi tytärtä, joita hän rakasti ja jotka rakastivat häntä, hän ei parantunut, Amanda Thorpe kertoi The Timesille.

Amanda sanoi Grahamin kokeilleen monia hoitoja, mutta mikään niistä ei tuntunut toimivan. Viime viikolla Thorpe päätyi lopulliseen ratkaisuun.

– Hän voi todella huonosti viime aikoina ja hän todella uskoi, että voisimme paremmin ilman häntä. Olemme järkyttyneitä, että hän toimi sen mukaisesti ja riisti henkensä.

"Ei mitään salattavaa"

Thorpen perhe harkitsee säätiön perustamista miehen nimiin. Perhe haluaa lisätä tietoisuutta sairaudesta.

– Emme häpeä puhua siitä, Thorpen vanhin tytär Kitty, 22, sanoi.

– Ei ole mitään salattavaa, eikä se ole stigma. 

Kittylle oli sydäntäsärkevää nähdä, miten elämää ja perhettään rakastaneesta isästä oli tullut vetäytyvä hahmo.

– Hän ei ollut sama henkilö. Oli outoa nähdä tämä henkilö loukussa isän ruumiissa.

Aiemmin Thorpen perhe ei sanonut Grahamin sairaudesta mitään yrittäessään suojella häntä ja auttaa häntä paranemaan.

– Nyt on aika jakaa uutiset niiden kauheudesta huolimatta. Olemme halunneet pystyä puhumaan ja haluaisimme nyt myös lisätä tietoisuutta.

Thorpelle on pidetty hiljaisia hetkiä ympäri Englannin krikettikenttien.

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat