Se on siinä! KuPS on Suomen mestari

Veikkausliigan mestaruustaistelu huipentuu – Tulosruutu ennakoi jättilauantain asetelmia 1:45
Veikkausliigan mestaruustaistelu huipentuu – Tulosruutu ennakoi jättilauantain asetelmia.

Jalkapallon miesten Suomen mestaruus ratkesi lauantaina Veikkausliigan viimeisellä kierroksella. MTV seurasi jännittäviä tapahtumia tässä artikkelissa.

Ilves karkasi omassa ottelussan ensin johtoon, kun Lauri Ala-Myllymäki upotti pallon SJK:n verkkoon. Ilves oli täten hetken ajan kiinni mestaruudessa, mutta pian Kuopiossakin helähti, kun Petteri Pennanen vei KuPSin johtoon HJK:ta vastaan.

Tampereella Ilves mätti vielä kolme maalia ja tyrmäsi SJK:n tylysti 4–0. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä KuPS piti pintansa HJK:ta vastaan ja voitti 1–0.

KuPS vei Suomen mestaruuden lopulta kahden pisteen erolla Ilvekseen.

Seuranta:

Kello 19.56: SE ON SIINÄ! Kuopion Palloseura on Suomen mestari vuosimallia 2024! Se voittaa HJK:n 1–0 ja pääsee juhlimaan mestaruutta kotiyleisönsä edessä. Samaan aikaan pilli soi myös Tampereella. Ilves teki kaikkensa 4–0-voiton myötä, mutta tamperelaiset joutuvat jäämään kakkoseksi kahden pisteen turvin.

Kello 19.53: MAALI! Ilves 4–0! Ilves kaunistelee vielä lukemia Tampereella, kun Isaac Atanga laukoo pallon SJK:n verkkoon!

Kello 19.51: Kuopiossa pelataan vielä viisi minuuttia lisäaikaa! Vain se erottaa enää KuPSin mestaruudesta.

Kello 19.37: MAALI! Ilves 3–0! Ilves onnistuu jälleen – Ilves sahaa SJK-puolustuksen pihalle ja Roope Riski iskee jo toistamiseen. Peliä pelattu 73 minuuttia.

Kello 19.30: MAALI! Ilves 2–0! Ilves siirtyy 2–0-johtoon. Jorginho tarjoilee keskityksen Roope Riskille, joka saa putata pallon tyhjiin 66. minuutilla. Ilves on tekemässä voitavansa, mutta mestaruus on silti menossa tällä hetkellä KuPSille.

Kello 19.23: Ilves on erittäin lähellä lisätä johtoaan, mutta Joona Vetelin yritys viuhuu vain tolppaa nuollen ohi. Ilves johtaa yhä 1–0. Peliä pelattu 58 minuuttia.

Kello 19.10: Kreidl joutuu jälleen torjuntatöihin. Liam Möllerin vasemman jalan laukaus suuntautuu kohti yläkulmaa, mutta KuPS-vahti venyy huimaan torjuntaan. HJK on luonut nyt jo viidessä minuutissa kaksi vaarallista paikkaa. Peliä on pelattu 50 minuuttia.

Samaan aikaan toinen jakso käynnistyy myös Tampereella.

Kello 19.07: HJK luo heti toisen puoliajan avausminuutilla vaarallisen maalipaikan. Miska Ylitolva pääsee tälläämään sydämensä kyllyydestä, mutta Johannes Kreidl torjuu keskelle suuntautuneen laukauksen väljemmille vesille.

Kello 19.05: Ja näin pallo pyörähtää taas peliin Kuopiossa!

Kello 18.52: Ensimmäiset puoliajat ovat nyt sekä Tampereella ja Kuopiossa takana. Ilves johtaa SJK:ta 1–0 ja KuPS HJK:ta niin ikään 1–0. Näillä tuloksilla Veikkausliigan mestaruus olisi menossa KuPSille, mutta vielä 45 minuuttia lisäaikoineen pelattavana.

Kello 18.21: KuPS vastaa Kuopiossa 16. minuutilla. Asialla Petteri Pennanen. Näin asetelmat keikahtavat jälleen KuPSin eduksi.

Kello 18.15: Tammelan stadionin yleisö räjähtää huutoon! Lauri Ala-Myllymäki puskee Ilveksen 1-0-johtoon 13. peliminuutilla. Ilves-kansan mestaruushaaveet heräävät. Kuopiossa ottelu on edelleen tilanteessa 0-0. Näillä tuloksilla Ilves olisi nousemassa mestaruuteen ohi KuPSin.

Kello 18.04: Ja ottelut ovat käynnissä Kuopiossa ja Tampereella.

Kello 17.50: Tervetuloa mukaan huikean jännittävään jalkapalloiltaan. Asetelma on selvä. KuPS on mestari, mikäli se voittaa HJK:n. Myös tasapeli tai tappio riittävät kuopiolaisille kultajuhliin, jos Ilves ei voita SJK:ta.

Ilves puolestaan juhlii mestaruutta, jos se voittaa SJK:n ja samaan aikaan KuPS ei onnistu voittamaan HJK:ta. Tasapisteisiin päädyttäessä mestari on Ilves paremman maalieronsa turvin.