Jalkapallotähti välttelee vuosien vankeusrangaistusta Moskovassa – suostuu oikeuden eteen yhdellä ehdolla

Hollannin maajoukkueessa 50 ottelua pelannut Quincy Promes on saanut kotimaassaan yhteensä 7,5 vuoden vankeusrangaistuksen. Venäjällä pelaava Promes on valittanut tuomioistaan, mutta saapuu RBC Sportin tietojen mukaan oikeuteen vain tietyin ehdoin.

Vuodesta 2021 lähtien Moskovan Spartakissa pelannut Promes jatkaa lymyilyään Venäjällä. Hollantilainen sai viime viikolla hollantilaisessa oikeusistuimessa kuuden vuoden vankeusrangaistuksen osallisuudestaan massiiviseen huumeiden salakuljetukseen. Tuomio oli jalkapallotähdelle toinen lyhyen ajan sisään. Viime vuonna Promes tuomittiin Hollannissa 18 kuukauden vankeusrangaistukseen hänen puukotettuaan serkkuaan polveen

Yhteensä Promesilla olisi siis edessään 7,5 vuoden edestä istuttavaa Hollannissa. Hän on valittanut molemmista tuomioista.

Ennen Spartakia muun muassa Ajaxissa ja Sevillassa pelannut hollantilainen ei ollut läsnä aiemmissa oikeudenkäynneissä ja hänet tuomittiin poissaolevana. Venäläinen RBC Sport tietää kertoa, että Promes olisi valmis saapumaan oikeuteen todistamaan tapausten jatkokäsittelyn yhteydessä tietyin ehdoin.

Venäläismedian lähteiden mukaan mukaan Promes oli ilmoittanut Hollannin syyttäjänvirastolle saapuvansa oikeuteen, mutta haluavansa takeet siitä, ettei häntä pidätetä ennen kuin jatkokäsittely on johtanut oikeuden lopulliseen päätökseen. Syyttäjänvirasto vahvisti tiedon RBC Sportille. Pelaajan pyyntö kuitenkin hylättiin.

Syyttäjänviraston mukaan Promesilla on oikeus olla henkilökohtaisesti läsnä, mutta se ei ole välttämätöntä, vaan puolustuksen voi jättää asianajajan hoidettavaksi.

Promes on pelannut Hollannin maajoukkueesa 50 ottelussa. Viimeksi hän edusti kotimaataan kesällä 2021 jalkapallon EM-lopputurnauksessa. Aiemmin on kerrottu Promesin hakevan Venäjän kansalaisuutta. Kansalaisuuden saatuaan hän voisi asua Venäjällä myös tuomionsa jälkeen, sillä Venäjä ei luovuta kansalaisiaan muihin maihin.

Lue myös:

    Uusimmat